Opskriftindex

  Opskrifter den 22. nov. 2010.

Forret  73
Print opskrift i PDF 
Kartoffelroset m.
røget medister, løg og
champignon

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

ca. 200 gr.

røget medister

200 gr.

løg

50 gr.

smør/margarine/olie

3 stk..

kartofler

1 stk.

æg

5 stk.

cherry tomater

salt og peber (friskkværnet)

 

Fremgangsmåde: 

   

Skræl kartoflerne, skær dem i 3 mm. skiver på tværs, læg dem på køkkenrulle så de bliver tørre.

Pisk ægget med 1 tsk. olie, 1 spsk. mælk og 1 tsk. salt, dyp kartoffelskiverne i æg og læg den i en taglagt roset, ca. 15 cm., på en bageplade med bagepapir. Skær ligeledes røget medister i tynde skiver, dyp i æg og læg en roset  ovenpå kartoffelrosetten. Sæt pladen i ovnen i ca. 10 min.

Pil løgene og skær i skiver, smelt fedtstof på en pande og steg løg og champignon (hak evt. champ. i mindre stykker), til det hele tager lidt farve.

 

Læg en kartoffelroset på en desserttallerken, læg løg/champ. blandingen ovenpå og pynt med en tomat på toppen. Skal serveres varm.

    

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret  74
Print opskrift i PDF 
Farsbrød m. bagte løg
 og baconkartofler

 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

ca. 600 gr.

hakket svine/kalvekød

 

1 stk.

løg

 

2 fed

hvidløg

 

2 stk.

æg

 

1 spsk.

mel

 

2 spsk.

rasp

 

4 dl.

bouillon

 

2 dl.

rødvin

 
1 tsk. timian (tørret)
2 tsk. salt
1 tsk. peber
4-5 skv. bacon
4 spsk. ribsgele
cherry tomater til pynt
8 stk. kartofler mellemstore
4-6 stk. løg rød og hvid
2 spsk. olie
8 skv. bacon
150 gr. mozzarellaost revet
4 tsk. basilikum tørret

 

Fremgangsmåde:

Drys først saltet i farsen og rør det godt, tilsæt derefter peber, timian revet løg, presset hvidløg, mel, rasp og mælk. Rør det rigtig godt og sæt det på køl i en ½ time. Får du bacon i overskud hakkes det fint og blandes i farsen. Farsen skal være ret fast. Form farsen til et »brød« læg det i et smurt ildfast fad, læg baconskiverne ovenpå. Pil løgene skær dem over på tværs, pensl med olie og sæt dem rundt om farsen med snitfladen opad.

Hæld rødvin og halvdelen af bouillonen ved. Sæt fadet i en kold ovn, sæt den på 200º og lad den stå i ca. 60-75 min., pensl gerne løgene et par gange, med olie undervejs. Hæld det sidste bouillon ved efter ½ time i ovnen.

Sauce:

Hæld væden fra stegefadet i en lille gryde, gennem et dørslag, jævn med mel, tilsæt evt. kulør, ribsgele og smag til med salt og peber.

Baconkartofler:

Vask kartoflerne og kog dem møre, køl dem lidt af og halver dem på langs, skrab lidt af indmaden ud med en teske, bland ost og basilikum, fyld det i hulrummet, læg kartoflerne sammen og svøb et stykke bacon om, »lås« med en tandstik. Steg kartoflerne på en pande til bacon’en er stegt pænt og sprødt.

 Inden servering pyntes fadet med tomater mellem løgene.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.