|
|
Hovedret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8-900 gr. |
mørbradhoveder |
|
ca. 400 gr. |
løg |
|
350 gr. |
champignon |
|
1 spsk. |
mel |
|
1 tsk. |
paprika |
|
1/4 ltr. |
madlavningsfløde |
|
1/4 ltr. |
mælk |
|
madkulør | ||
salt og peber (friskkværnet) | ||
Rodfrugter: |
||
ca. 1 kg. |
rodfrugter blandede f. eks. selleri,
pastinak, rødbede, jordskok, kålrabi, |
|
3 spsk. |
olie |
|
2-3 kviste |
timian |
Fremgangsmåde: |
||
Puds mørbraden godt af og skær så i tykke skiver ( ca. 3 cm.),
bank dem lidt flade med hånden, vend dem i en blanding af mel, salt, peber og paprika. (brug evt. resten af krydderi/melblandingen til sovsen).
Steg løg til de bliver let brune og bløde, gem dem på en tallerken. Del champignon, drys med salt, steg dem til de er let brune og stil dem til side. Rodfrugter:
Rens/skræl rodfrugterne, skær dem i mindre ikke for små stykker, ca. 2 cm. Blancher rødderne i kogende, letsaltet vand i 4-5 min. og lad dem dryppe af i en si. Kom dem i en plastpose sammen med olien og 1 tsk. salt, ½ tsk. stødt peber, ryst det godt sammen og hæld indholdet i et ildfast fad,
læg timiankvistene imellem og giv dem ca. 30 min. i ovnen ved 200º, til de er pænt gyldne.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
4-500 gr. |
sveskegrød (1 pakke færdig køb) |
|
100 gr. |
makroner |
|
2 spsk. |
rom |
|
2 stk. |
æggeblommer (pasteuriseret) |
|
1/2 stg. |
vanilje |
|
3 spsk. |
sukker |
|
1/4 ltr. |
piskefløde |
Fremgangsmåde:
Bland rommen i sveskegrøden. Knus makronerne let (skal ikke være rasp). Kom et lag sveskegrød i en skål, derefter et lag makroner o.s.v.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en lys æggesnaps. Pisk fløden og vend den forsigtigt i æggene og fordel det ovenpå sveske/makronerne.
Pynt evt. med lidt revet chokolade eller mandelflager
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.