|
|
Forret 55
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
Ørred: | ||
4 stk. |
ørredfiletter á ca. 120 gr. |
|
1 spsk. |
olie |
|
2 spsk. |
smør |
|
Sauce: |
||
150 gr. |
kartofler |
|
0,6 dl. |
bouillon (grønsag) |
|
1 stk. |
laurbærblad |
|
1 stk. |
chili (lille tørret) |
|
½ dl. |
fløde |
|
1 spsk. |
smør |
|
1 bundt. |
brøndkarse |
|
1 fed |
hvidløg (lille evt. ½) |
|
1 knvsp. |
ingefær |
|
1 knvsp. |
muskatnød |
|
Majs: |
||
200 gr. |
majs (dåse) |
|
1 spsk. |
smør |
|
½ stang |
vanille |
|
salt, peber og lidt stødt chili |
Fremgangsmåde: |
||
Ørred: Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel papiret med olie, læg fisken herpå og dæk dem med film. Sæt dem i den forvarmede ovn (ca. 80º) i 10 – 12 min., pensel dem med lidt smeltet (brun) smør og kryd dem med lidt salt og chili. Sauce: Skræl kartofler og skær dem i små tern. Kog dem i bouillon tilsat laurbærblad og chili i 20 - 25 min. (småsimre). Fjern laurbærblad og chili. Riv hvidløg og kom kartofler og de øvrige ingredienser i en blender. Blend til en jævn creme, som smages til med evt. mere krydderi.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8 - 12 stk. |
revelsben godt med kød på |
|
1 stk. |
løg (i skiver el. grofthakket) |
|
10 stk. |
hele peberkorn |
|
6 stk. |
enebær (knust) |
|
Marinade: |
|
|
2 spsk. |
vineddike |
|
1 dl. |
appelsinjuice |
|
3 spsk. |
olie |
|
2 fed |
hvidløg (presset el fintrevet) |
|
1 spsk. |
mørk farin |
|
½ tsk. |
ingefær stødt |
|
1 ds. |
tomatkoncentrat |
|
salt og peber |
||
Rodfrugter: |
|
|
Ca. 1 kg. |
rodfrugter blandede eks. selleri, rødbede, jordskok, gulerødder, kartoffel (3-4 forskellige slags giver en god smag) |
|
3 spsk. |
olie |
|
2-3 kviste. |
timian |
Fremgangsmåde: |
||
Kom benene i en gryde kogende vand sammen med løg og krydderier, kog dem i ca. ½ time. Lad dem køle af. Bland alt til marinaden, kom ben og marinade i en frostpose, vend den nogle gange i den time de skal marinere. Læg de marinerede ben i en bradepande med marinaden og steg dem i ovnen i ca. ½ time
ved 200º, vend dem undervejs nogle gange. Læg dem på en rist i ovnen og giv dem tilsidst lidt af grillen på begge sider, pas på de ikke får for meget og bliver for tørre. Rodfrugter: Rens/skræl frugterne, skær dem i mindre ikke for små stykker. Blancher rødderne i kogende, letsaltet vand i 4-5 min. og lad dem dryppe af i en si. Kom dem i et ildfast fad, bland dem med olien, krydr med salt og peber, læg timiankvistene imellem og giv dem ca. 30 min. i ovnen ved 200º, til de er pænt gyldne. |
Tilbage
til arkiv Til top Til
opskriftindex
Ingredienser: Antal personer: 4 ½ stk. agurk
4 dl. creme
fraiche 1 spsk. olie
1 stk. løg
lille 1 fed. hvidløg
(frivilligt) 1 spsk.
mynte hakket
salt og peber Fremgangsmåde: Er yougurten tynd og der er tid til det, kan man komme den i kaffefiltre og lade vallen dryppe af. (denne er rigtig god til bagværk). Rør olie godt sammen med youghurten, tilsæt det knuste hvidløg. Flæk agurken og skrab kernerne ud med en ske og riv den. Læg den revne agurk på køkkenrulle så noget af væden suges fra.
Bland det hele sammen og rør det godt. Smag til med salt og peber.
Tilbage
til arkiv Til top Til
opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
Tilbehør 57
Print opskrift i PDF
Jo længere Tzatziki'en får lov at trække/hvile (på køl) jo bedre blir den. Dog min. 1/2 times trække/hviletid.