|
|
Forret 58
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
Ca. 4-600 gr. |
aparges (helst grønne) |
|
8 skv. |
skinke evt. lufttørret |
|
2 spsk. |
smør |
|
1 dl. |
piskefløde |
|
4 spsk. |
parmesanost revet |
|
4 stk. |
mini flûtes |
Fremgangsmåde: |
||
Bræk den nederste, evt. træede ende af aspargesene, hvis der bruges friske, og skyl dem i koldt vand. Grønne asparges skal ikke skrælles. Læg dem i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4 minutter, efter tykkelse. Tag aspargesene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Fordel aspargesene i 8 portioner. Rul en skinkeskive omkring hver portion og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Hæld fløden over, drys med den revne ost og fordel smørklatter øverst. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn og gratiner i 8-10 minutter. Overfladen skal være gylden, men ikke for brun. Server straks. Evt. med en flute til, (lunes med i ovnen i 5 – 8 min.)
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
Ca. 600 gr. |
oksekød hakket (gerne med stor fedt%) |
|
150 gr. |
bacon i skiver |
|
25 gr. |
fedtstof |
|
4 skv. |
citron (til pynt) |
|
revet peberrod (til pynt) | ||
Grøntsagsmos: |
|
|
600 gr. |
kartofler |
|
250 gr. |
gulerødder |
|
250 gr. |
pastinak, persillerod eller anden rodfrugt |
|
1 dl. |
piskefløde |
|
salt og peber |
||
Paprikasauce: |
|
|
200 gr. |
løg finthakket |
|
1 spsk. |
mel |
|
1 ds |
tomatkoncentrat |
|
4 dl. |
grøntsagsvand |
|
1½ dl. |
piskefløde |
|
2 tsk. |
paprika (rosen) |
|
salt |
Fremgangsmåde: |
||
Form 4 bøffer i ca. samme tykkelse som baconskiverne. Vikl en skive bacon om bøfferne, (sæt en tandstik i til at holde), steg bøfferne i fedtstoffet på en meget varm pande ca. 2 min. på hver side, skru ned til middelvarme og steg bøfferne færdige, pas på de ikke får for meget og bliver for tørre.
(mærk med en finger, skal være lidt bløde, hårde er = med tørre). Grøntsagsmos:
Rens/skræl rodfrugterne, skær dem i mindre ikke for små stykker. Kog dem i ca. 20 min. i usaltet vand. Vandet du hælder fra skal bruges, så gem det i en skål. Pisk grønsagerne med et håndmixer og hæld fløden i, juster konsistensen med lidt af vandet. Smag til med salt og peber. Paprikasauce:
Den overskydende bacon skæres i små stykker og ristes på panden sammen med løgene. Drys melet over, tilsæt tomat og paprika, rør godt rundt tilsæt fløde og kogevandet under omrøring og smag til med salt. Servering: Pynt bøfferne med en skive citron med lidt peberrod ovenpå.
|
Tilbage
til arkiv Til top Til
opskriftindex
Ingredienser: Antal personer: 4 Ca. 500 gr.
hvedemel
50 gr.
margarine
25 gr.
gær
3 spsk.
sukker
1 stk.
æg
½ tsk.
salt
2 dl.
sødmælk
Creme:
2 stk..
æggeblommer
2 spsk.
sukker
1 spsk.
maizena majsstivelse
2 dl.
sødmælk
1 tsk.
vanillesukker
Fremgangsmåde:
Creme:
Pisk æg og sukker sammen i en lille gryde. Tilsæt mælk, vanille og maizene og bring i kog ved svag varme under konstant røring. Når cremen pludselig bliver tyk tages den af varmen. Drys evt. med lidt sukker under afkølingen for at forhindre den trækker skind. Dej:
Mælk og margarine lunes (fingervarm), gæren udrøres heri, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem (mel ad flere gange). Stilles til hævning et lunt sted i godt en halv time. Dejen slås ned og deles i 2 portioner, der rulles ud i ca. 1½ cm. (lige store) tykke plader. På den ene plade afmærkes bollerne med et glas på ca. 6 cm. 1 skefuld creme lægges i midten af aftegningerne, (man kan evt. smøre med lidt sammenpisket æg rundt om cremen, som lim) den anden plade dej lægges ovenpå og klemmes ned så man kan se »cremebulerne«. Bollerne trykkes nu ud
med glasset (gennem de 2 lag dej) og lægges på en bageplade. Efterhæves ca. en ½ time og bages i en 200º varm ovn i ca. 12 min., afkøles og drysses med flormelis eller pyntes med glasur. Tilbage
til arkiv Til top Til
opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.
Bagværk
Print opskrift i PDF