Opskriftindex

  Opskrifter den 2. mar. 2010.

Hovedret 59
Print opskrift i PDF   
Koteletter i fad m/ris

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

Ca. 600 gr.

koteletter

500 gr.

champignon

2 stk.

løg store

5 dl.

bouillon (grøntsags)

1 stk.

porre

1 ds.

hakket tomat

1 - 2 fed

hvidløg (kan udelades)

2½ dl. 

piskefløde

3 tsk.

paprika

2 ps.

ris

1/4 dl.

olie til stegning af koteletter, champ og grønt

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Hak løgene groft, rens porren og skær den i ca. 1 cm. skiver, skær champignon i mindre stykker (ikke for små). Kom lidt olie i en gryde, svits først champignonerne til væden er fordampet, kom porre og løgene ved og svits til løgene er klare (ikke brune). Tilsæt bouillon, paprika og tomatkoncentrat, Lad det småkoge i et par minutter tilsæt fløde og evt. lidt jævning, kog sovsen igennem, smag til med salt og peber.

Drys koteletterne på begge sider med lidt salt og peber, steg dem på en ret varm pande på begge sider til de tager lidt farve. Læg dem i et ildfast fad, hæld sovsen over og sæt fadet i en 200º varm ovn i ca. en ½ time.  

Risene tilberedes efter anvisning på posen, serveres i en skål og pyntes med lidt paprika.

    

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert   62
Print opskrift i PDF 
Frugter i fad

 

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

1 ds.

ferskner

 

1 ds.

pærer

 

2 spsk.

mørk farin

 

5 stk.

tvebakker

5 stk.

makroner (10 hvis de er små)

3 stk.

æggeblommer pasteuriseret

1/4 ltr.

piskefløde

½ stg.

vanille

1 spsk.

smør/margarine

400 gr.

creme fraiche 18 % evt. is

 

Fremgangsmåde:  

   

Smør en tærteform med smørret, knus tvebakker og makroner til groft rasp i en plastpose og læg det i bunden af formen. Skær frugterne i både og læg dem i en »taglagt« spiral ovenpå raspen.

Skrab vanilje kornene ud og bland dem i æggeblommer og farin, som piskes grundigt. Varm fløden op til kogepunktet og pisk den i æggemassen, kog den godt igennem og hæld massen over frugterne.

Sættes i en forvarmet ovn 180º i ca. ½ time.

Serveres lun med lidt creme fraiche eller is til.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.