|
|
Forret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
100 gr. |
margarine |
|
125 gr. |
mel |
|
50 gr. |
sukker |
|
1 stk. |
æg |
|
2-4 skv. |
skinke efter størelse |
|
1 stk. |
porre |
|
1 el. 2 stk. |
løg afh. af størrelse |
|
ca. 8 stk. |
hvide asparges (glas) |
|
2 spsk. |
creme fraiche |
|
|
dild, karse eller andet grønt til pynt |
|
salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Skær margarinen i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker. Saml dejen hurtigt med æg og lidt vand. Læg dejen koldt 1/2 til 1/1 time. Smør en tærteform eller springform (ca. 23 cm i diameter). Del dejen i 2 dele, og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del (den
største) i formens bund, og pres dejen op langs kanten. Prik bunden med en gaffel og bag tærten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200º. Imens renser og skiver du porre og løg (4 – 5 mm. skiver). Svits dem i en pande med lidt fedtstof, skal ikke tage farve. Køl den bagte tærtehalvdel lidt af, læg fyldet i krydr med salt og peber, læg
dejlåget på og bag den i ovnen til den får en pæn gylden farve. Servering: Læg et stykke lun tærte på en desserttallerken, rul skinken om asparges og »lim« dem ovenpå med lidt creme fraiche, evt. lidt dild eller andet grønt til pynt. Resten af creme fraichen sendes med i en skål. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8 stk. |
venøsteaks |
|
3 stk. |
løg store |
|
250 gr. |
champignon |
|
1 ds. |
tomater hakkede |
|
8 skv. |
bacon | |
500 gr. |
gulerødder |
|
3 stk. |
porrer |
|
1 ltr. |
bouillon |
|
ca. 1 kg |
kartofler små |
|
2 stk. |
laurbærblade |
|
1 fed |
hvidløg (kan udelades) |
|
kulør, olie, salt og peber |
Fremgangsmåde: |
||
Start med en steak, læg den på bordet, drys med lidt salt og peber, læg en skive bacon ovenpå, drys med fint hakket løg og hvidløg, rul den sammen fra den bredeste ende. Sæt en tandstik i for at holde den sammen. Brun rullerne på en ret varm pande, skub lidt med »låsen«, så du kan brune alle siderne.
Skal kun brunes ikke steges færdige. Resten af løgene halveres og skæres i skiver, 1 stor eller 2 små gulerødder skæres i skiver, er de store halveres de først. 1 porre renses og skives, champignoner renses og deles eller skives. Det hele vendes i lidt olie på en pande nogle minutter,
til løgene er klare. Kom bouillonen i en stor gryde, tilsæt tomater, laurbærblade, grønsager evt. lidt sovsejævning efter behag, lad det koge op så tykkelsen passer, læg kødet i og lad de småsimre ca. 45 min. Tilsæt evt. lidt madkulør og smag til med salt og peber. Kartoflerne renses for jord uden at ødelægge skrællen, evt. »øjne« fjernes med en spids kniv. Tørres i køkkenrulle og lægges i en plastpose sammen med 2 spsk. olie og 2 spsk. groft salt. Rystes godt sammen og lægges på en bageplade med bagepapir,
sættes i ovnen ved 200º i ca. 30 min. Resten af porrer og gulerødder skæres i ca. 5 cm. lange stykker og koges i en gryde vand med lidt salt til de er møre. Servering:
Kød og sovs i en stor skål, gulerødder, porre og kartofler på et serveringsfad.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.