|
|
Hovedret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8-900 gr. |
mørbradhoveder |
|
ca. 400 gr. |
løg |
|
350 gr. |
champignon |
|
1 spsk. |
mel |
|
1 tsk. |
paprika |
|
1/4 ltr. |
madlavningsfløde |
|
1/4 ltr. |
mælk |
|
madkulør | ||
salt og peber (friskkværnet) | ||
Rodfrugter: |
||
ca. 1 kg. |
rodfrugter blandede f. eks. selleri,
pastinak, rødbede, jordskok, kålrabi, |
|
3 spsk. |
olie |
|
2-3 kviste |
timian |
Fremgangsmåde: |
||
Puds mørbraden godt af og skær så i tykke skiver ( ca. 3 cm.),
bank dem lidt flade med hånden, vend dem i en blanding af mel, salt, peber og paprika. (brug evt. resten af krydderi/melblandingen til sovsen).
Steg løg til de bliver let brune og bløde, gem dem på en tallerken. Del champignon, drys med salt, steg dem til de er let brune og stil dem til side. Rodfrugter:
Rens/skræl rodfrugterne, skær dem i mindre ikke for små stykker, ca. 2 cm. Blancher rødderne i kogende, letsaltet vand i 4-5 min. og lad dem dryppe af i en si. Kom dem i en plastpose sammen med olien og 1 tsk. salt, ½ tsk. stødt peber, ryst det godt sammen og hæld indholdet i et ildfast fad,
læg timiankvistene imellem og giv dem ca. 30 min. i ovnen ved 200º, til de er pænt gyldne.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
4 stk. |
bananer (modne) |
|
25 gr. |
smør el. margarine |
|
100 gr. |
sukker |
|
1/2 tsk. |
kanel |
|
1/2 dl. |
rom | |
ca. 0,4 ltr. |
vanilleis eller softice |
|
revet chokolade, citronmelisse til pynt |
Fremgangsmåde: |
||
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af bananerne og flæk dem på langs (fra indersiden). Smelt sukkeret på en pande, kom evt. lidt vand på, så det ikke går for hurtigt og kom smør og kanel på, rør det sammen, læg bananerne i, steges et par minutter på hver side, vendes kun en gang, hæld lidt karamel over med en ske inden bananerne tages af panden. Servering:
Bananerne anrettes på desserttallerkener, lige før desserten skal spises, mens de endnu er varme, overhældes med resten af karamelsovsen, isen lægges ovenpå og pyntes med lidt chokolade revet på groft rivejern og en stilk citronmelisse.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.