|
|
Hovedret
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
8-900 gr. |
sildefileter |
|
400 gr. |
løg |
|
100 gr. |
smør/margarine/olie |
|
1 kg. |
aspargeskartofler |
|
1 pot. |
persille |
|
1 kop |
rugmel |
|
ca. 5 dl. |
mælk |
|
salt og peber (friskkværnet) |
Fremgangsmåde: |
||
Pil løgene og skær dem i skiver. Smelt 50 gr. fedtstof på en pande, hæld løgene på panden, og lad dem simre ved svag varme, jo længere jo bedre, til de er bløde og pæne. Skyl sildefileterne under rindende koldt vand, del dem i halve, så er de nemmere at håndtere, er der finner klippes de af og fjern evt. ben. Bland melet med 1 tsk. groft salt og 1 tsk. friskkværnet peber. Vend sildefileterne heri. Varm nu smør/olie godt op på en pande. Rør i blandingen, læg sildefileterne på og steg dem ved middelstærk varme i 4-5 minutter på hver side, (skindsiden først). Vask kartoflerne, kog dem møre, pil dem og hold dem varme. Til persillesovsen smelter du ca. 50 gr. smør/margarine i en gryde, og pisker 2 spsk. mel i. Tilsæt mælken, lidt af gangen, piskes godt sammen inden næste gang mælk. Giv dig god tid, lad gerne sovsen koge op for hver tilsætning. Lad herefter sovsen småsimre 5 minutter. Tilsæt det hakkede persille og 1 tsk. sukker og rør det sammen. Rør konstant så sovsen ikke brænder på. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server retten med de stegte sild, der »drysses« med eddike, bløde løg, kartofler og persillesovs.
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
4-500 gr. |
sveskegrød (1 pakke færdig køb) |
|
100 gr. |
makroner |
|
2 spsk. |
rom |
|
2 stk. |
æggeblommer (pasteuriseret) |
|
1/2 stg. |
vanilje |
|
3 spsk. |
sukker |
|
1/4 ltr. |
piskefløde |
Fremgangsmåde: Bland rommen i sveskegrøden. Knus makronerne let (skal ikke være rasp). Kom et lag sveskegrød i en skål, derefter et lag makroner o.s.v. Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en lys æggesnaps. Pisk fløden og vend den forsigtigt i æggene og fordel det ovenpå sveske/makronerne. Pynt evt. med lidt revet chokolade eller mandelflager
|
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.