OpskriftindexOpskriftindex                

  Opskrifter den 3. jan. 2011.

Forret  76 
Print opskrift i PDF 
Ristet toastbrød m. røget ørred & æggestand

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 skv.

toastbrød

 

2 dl.

letmælk

 

50 gr.

smør/margarine

 

4 stk.

ørredfileter røget

 

4 stk.

æg

 

4-8 bl.

icebergsalat

 
1/2 bk. karse

salt & peber

 

 

Fremgangsmåde: 

   

Smør toastbrødene med smør/margarine på den ene side, krydr med salt og peber. Lægges på en bageplade og sættes i ovnen (sammen med æggestanden), tages ud når de er pænt brune og sprøde.

Pisk æggene sammen med en gaffel, undgå luftbobler, tilsæt mælk, 1 lille tsk. salt og ¼ tsk. peber. Smør en aflang form med fedtstof, hæld massen i formen og sæt den i en kold ovn i vandbad (vandet skal gå halvvejs op på siden af formen), sæt ovnen på 175º. Lad massen stå i 30 min. sluk for ovnen og lad den stå i ca. 15 min. mere, til massen er helt stivnet.

 Læg en skive toast på en desserttallerken, et salatblad ovenpå, så ørredfileten, læg en skive æggestand ved siden af og pynt med lidt karse.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Hovedret 77
 Print opskrift i PDF
Skinkeschnitzel m. grønærter/gulerødder
og bagte kartoffelskiver

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

8 stk.

skinkeschnitzler

 

1 stk.

æg

 

1 kop

rasp

 

1½ tsk.

salt

50 tsk.

 peber

50 gr.

smør/margarine

ansjoser

1 stk.

citron

kapers

revet peberrod

---

---

500 gr.

gulerødder

400 gr.

ærter

25 gr.

 smør/margarine

2 spsk.

mel

1 bdt.

persille

1 stk.

bouillonterning (grønsag)

---

---

500 gr.

aspargeskartofler

 

Fremgangsmåde:  

   

Pisk æg med en gaffel, på en tallerken. Tag en anden tallerken og bland rasp med salt og peber. Dyp de aftørrede schnitzler først i æg, dernæst i raspblandingen. Steg dem i lidt fedtstof på en pande, de skal ikke have mere end ca. 3 min. på hver side

 

Skær gulerødderne i tern. Kog gulerødderne i 3 dl letsaltet vand ca. 3 minutter, knus bouillonterningen heri. Tilsæt ærterne og kog yderligere 2 minutter. Hæld grøntsagerne i en si. Hæld kogevandet tilbage i gryden. Rør blødt smør og mel sammen til en bolle. Kom den i grøntsagsvandet og lad den smelte ved svag varme uden omrøring. Rør saucen igennem og kog den et par minutter. Vend grøntsagerne i og smag til. Drys hakket persille over ved servering.

 

Rens kartoflerne (skal ikke skrælles) og skær dem i skiver ca. 5 mm. Kog den i max. 5 min. hæld dem i et dørslag. Når de er næsten tørre, kom dem i en plastpose sammen med 2 spsk. olie og 1-2 tsk. groft salt. Læg dem på en bageplade med bagepapir og giv dem en tur i ovnen (foroven) til de har den rigtige farve.

 

Servering: Læg en schnitzel på tallerkenen, læg en ansjos i en ring ovenpå, fyld lidt kapers i ringen, læg en skive citron ovenpå og drys med lidt peberrod, så det ser lidt festligt ud. De stuvede ærter/gulerødder og de bagte kartoffelskiver gives som tilbehør.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.