|
|
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrift
Hovedret
78
|
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
ca. 400 gr. |
kyllingfilet (inderfilet) |
|
ca. 400 gr. |
kalvekød |
|
50 gr. |
smør/margarine/olie |
|
3 stk. |
gulerødder små |
|
1-2 stk. |
løg |
|
3-4 stk. |
forårsløg |
|
1 ds. | bambusskud | |
2 stk. |
peber (rød & gul) |
|
1 ds. |
ananas (lille) |
|
2 tsk. |
ingefær fintrevet |
|
2-3 ps. |
ris |
|
3/4 ltr. |
grønsagsbouillon, prøv som alternativ grønsagsjuice |
|
8 spsk. |
eddike |
|
10 spsk. | sukker | |
1 ds. |
tomatkoncentrat |
|
1 spsk. |
maizena sovsejævner |
|
salt & peber |
Fremgangsmåde: |
||
Skær kødet i stykker som et fingerled, krydr med salt og peber, steg det på en ret varm pande, evt. lidt af gangen, til det er let brunet og læg det til side. Rens gulerødder og skær i skiver på 5-6 mm., hak løget groft, skær peberfrugterne i strimler efter frø og frøstol
er fjernet. Sautér først gulerødderne på panden, evt. i mere fedtstof, i nogle minutter, tilsæt derefter løg og peber og giv det hele nogle få minutter. Bland bouillon, eddike, sukker, bambusskud og tomatkoncentrat i en gryde, giv det et opkog, ryst maizena sammen med lidt væde i en sovsejævner og tilsæt med en tynd stråle under
omrøring. Tilsæt gulerødder, peberfrugter og løg, kog det i få minutter, tilsæt ananas, der er skåret i mindre stykker, (også saften), og kødet. Smag til med salt og peber. Kog ris efter anvisning på posen, lad dem dryppe af i et dørslag, hæld risen i en skål og drys evt. lidt paprika over, som pynt og lidt ekstra smag. Server evt. flute til. |
Tilbage til arkiv Til top Til opskriftindex
Ingredienser: |
Antal personer: 4 |
|
1 stk. |
ananas frisk |
|
25 gr. |
smør |
|
3 spsk. |
honning |
|
1 tsk. |
ingefær stødt |
|
1/2 tsk. |
kardemomme |
|
1 stk. |
appelsin |
|
|
|
|
2½ dl.. |
creme fraiche 18% |
|
1 tsk. |
appelsinskal fintrevet |
|
1 tsk. |
ingefær stødt |
|
1/2 tsk. |
kardemomme |
Fremgangsmåde: |
||
Skræl ananassen og skær den i ca. 2 cm. skiver. Fjern midterstokken. Bland honning, appelsinsaft og krydderier, kom det i en plastpose sammen med ananasskiverne og lad det ligge i ca. 1 time, vend nogle gange undervejs. Smelt smørret på en pande ved jævn varme, fisk ananasstykkerne op af plastposen (gem lagen) og steg dem i 3-4 min. på hver side til de er gyldne. Læg skiverne på en tallerken og hold dem lune. Hæld lagen på panden, kog det ind
til ca. halvdelen og hæld det over skiverne. Bland creme fraichen med appelsinskal og krydderier og server saucen sammen med ananasskiverne. |
Tilbage
til arkiv Til top
Til
opskriftindex
Vil
du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.