OpskriftindexOpskriftindex              

  opskrift er den 31. jan. 2011.

Forrett80
Print opskrift i PDF
Røget mørbrad 
m. mango/ris salat

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

ca. 300 gr.

røget mørbrad

 

1 stk.

mango

 

1/2 stk.

agurk

 

1 stk.

snack peber

 

1 ps.

ris

 

1/2 stk.

appelsin

 
1 spsk. kokosmel

2 stk.

æg hårdkogte

 

4 stk.

cherry tomater

spsk.

olie

bredbladet persille til pynt

1/2 bdt.

purløg (evt. brøndkarse)

salt & peber

 

Fremgangsmåde: 

   
Kog de vilde ris efter anvisningen på posen. Lad dem køle af. Skær mørbraden i helt tynde skiver, del æggene og tomater i ¼ på langs. Skræl mangoen og skær frugtkødet i små tern. Skrab kernerne ud af agurken og peberen, skær i små tern. Snit purløg fint. Rør mango, agurk, peber, purløg, de kolde kogte ris og kokosmel sammen med olie, appelsinsaft, smag til med lidt salt og peber. Fordel salaten på 4 tallerkner, pynt med æg, persilleblade og tomater, fordel mørbradskiverne ovenpå.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 81
Print opskrift i PDF
Nakkekoteletter i fad

klik for stort billede

 

Ingredienser:  

 

Antal personer: 4

4 stk.

nakkekoteletter i pæn størrelse

 

2 spsk.

olie

 

8 skv.

chorizo pølse tyndskåret

50 gr.

revet ost

250 gr.

champignon

2 stk.

løg

2 stk.

gulerødder

2 stk.

persillerod el. pastinak

2 stk.

peber rød

1 tsk.

timian tørret

2 tsk.

paprika

Sauce:

2 fed.

hvidløg

1 spsk.

tomatkoncentrat

2½ dl.

mælk

2½ dl.

madlavningsfløde

1 dl.

bouillon okse

2 spsk.

majsstivelse

2 ps.

ris

½ bdt.

persille

salt, peber & kulør

 

Fremgangsmåde:  

   
Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i et ildfast fad og vend med olie, krydderier, salt og peber. Steg grønsagerne ved 200º i ca. 30 min. Pisk ingredienserne til sovsen sammen og hæld den over grønsagerne. Steg dem yderligere 15 min.

Krydr koteletterne med salt og peber. Varm olien på en pande og brun koteletterne et par minutter på begge sider. Læg dem og pølseskiverne på grønsagerne. Drys med ost og steg retten yderligere i ca. 15 min. Grønsagerne skal i alt stege ca. 1 time. Drys retten med persille, og servér kogte ris som tilbehør.

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.