OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrift er den 28. feb. 2011.

Hovedret83
Print opskrift i PDF
Flanksteak m.
bagte kartofler og salat

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ca. 800 gr.

flanksteak

4-8 stk.

bagekartofler

2 spsk.

olie

2 spsk.

soja

1 spsk.

balsamikoeddike

1 spsk.

sirup el. honning

1 tsk.

ingefær stødt

1/2 dl.

øl

1/4 tsk.

peber

Salat: 

1 stk.

iceberg salat

250 gr.

champignon

1 stk.

snack peber

1/2 stk.

agurk

ca. 10 stk.

cherrytomater

Dip:

0,5 ltr.

creme fraiche 18%

5 spsk.

mango chutney

3 tsk.

sukker

 

Fremgangsmåde: 

   

Vask kartoflerne, lav et lille kryds med en kniv (så de ikke eksploderer), sæt dem i ovnen i mindst 1 time ved 200º, (skal ikke pakkes ind i stanniol). Læg kødet i en plastpose, bland marinaden og hæld den ved kødet, masser marinaden godt ind i kødet, (giv den nogle dask med en knytnæve) også når du af og til vender posen. Læg Steaken på en meget varm pande i lidt olie, (gem marinaden), giv den et par minutter på hver side, skru ned til middelvarme og steg ca. 5 min. på hver side (afhængig af tykkelse), må endelig ikke steges for meget, (de sidste minutter hældes marinaden ved, og hældes over skiverne når de er lagt på serveringsfadet). Steaken udskæres i tynde skiver, på tværs af kødribberne og på skrå (som en lakseside).

Skyl salat, tomater, peber og champignon. Skær salaten i fine strimler, del champignoner (evt. i skiver), skær tomater i kvarter, flæk agurk (pil evt. de fleste kærner ud med en ske) og skær i mindre stykker, fjern frø og frøstol i peberen og skær den i små tern. Bland det hele i en skål.

Dip til kartofler og salat: Kom Creme fraichen i en skål, kør mango chutneyen gennem en persillehakker ned i skålen, tilsæt sukker og rør det godt sammen.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bageriet 84 
Print opskrift i PDF
Fastelavnsboller 
m. creme

klik for stort billede

 

Ingredienser:

16 stk.

Dej: 

ca. 400 gr.

mel

4 spsk.

sukker

50 gr.

gær

125 gr.

smør

1 stk.

æg

1 dl.

mælk

Creme: 

1 stk.

æg

2 spsk.

sukker

2 dl.

mælk

1 1/2 spsk

maizena

1 stg.

vanilje

Glasur:

100 gr.

flormelis

1 spsk.

rom

 

Fremgangsmåde:  

   

Dej: Lun mælken i en gryde, til den er fingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med film og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk alle ingredienserne (også vanilje stangen) sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen, pil vanilje-stangen fra og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af - rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 45 x 45 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk. creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen ved 200º, til de er pænt lysebrune og lad dem køle af på en bagerist.

Glasur: Rør flormelis og rom sammen og fordel glasuren på bollerne.

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.