OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 14. marts 2011
Print Opskrift i PDF

Forret 85

Rejer m.
avocado/mango salat

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ca. 250 gr.

rejer

1 stk.

mango moden

2 stk.

avocado

1/2 stk..

iceberg salat

2 stk.

lime

2 stk.

forårsløg

2 tsk.

soya

1/4 dl.

olie

2 tsk.

honning

 

Fremgangsmåde: 

   

Begynd med marinaden. Hæld olien i en lille skål, tilsæt soja og honning. Skær limene over og skær en skive af hver halvdel, (skal bruges til pynt), pres saften af en lime i marinaden, (gem den anden), kom de optøede, afdryppede rejer i marinaden og sæt dem på køl i mindst en time.

Skræl mangoen og skær et mønster i tern ind til stenen inden den skilles ad, skær derefter ternene ud (rundt om stenen). Skær avocadoen på langs, helt ind til stenen, hele vejen rundt og vrid de 2 halvdele fra hinanden, pil kødet ud med en teske (som små iskugler), drys limesaft fra den lime ud over acocado kødet. Skær forårsløg i tynde skiver, skyl salaten snit den fint og bland den med mangotern, avocado kugler forårsløg og rejer, hæld resten af marinaden over, pynt med limeskiverne.

Serveres med et stykke lun flute.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret 86
Print opskrift i PDF

Kyllingegryde 
m. bagt
kartoffel/sellerimos

klik for stort billede

 

Ingredienser:

ca. 900 gr.

kyllingebryst

1 stk.

peber rød

1 ltr.

grønsagsjuice

2 stk.

løg grofthakket

2 stk.

gulerødder i skiver

2 tsk.

paprika

1 tsk.

ingefær stødt

1 ds.

cocktailpølser

1/4 ltr.

piskefløde

salt peber & kulør

Kartoffelmos:

1 kg.

kartofler

1/2 kg.

selleri (eller pastinak)

2 stk.

æg

2 dl.

mælk

50 gr.

smør

1 spsk.

rom

2 tsk.

muskatnød stødt
salt & peber

 

Fremgangsmåde:  

   

Rens kyllingebryster for evt. hinder og fedtklumper. skær det i terninger eller strimler. Krydr kødet med salt og peber, brun det i en tykbundet gryde, ad flere gange, må gerne tage lidt farve. Tag kødet op, svits gulerødder i lidt olie nogle minutter, hæld løgene og den rensede og strimlede peber ved og svits videre til løgene er klare, hæld grønsags juice i gryden, tilsæt krydderier, pølser, fløde og kog det igennem, tilsæt  kødet og lad det småsimre i ca. 20 min. Juster evt. farven med lidt kulør.

Kartoffelmos: Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, kog den i ca. 20 min. i vand uden salt. Mos dem i gryden med en kartoffelmoser eller el. pisker. Kog mælk sammen med smør i en lille gryde, pisk den varme mælk i mosen, tilsæt muskatnød og smag til med salt og peber, køl mosen lid af og pisk æggene i, et af gangen. Når det hele er godt pisket sammen hældes det i et smurt ildfast  fad og bages i ovnen ved 200º i ca. 40 min. (til det får en pæn gylden overflade).

 

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.