OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 10. oktober 2011
Print Opskrift i PDF

Hovedret 93

Nakkekoteletter i staniol m.
butterdejkartofler
og gulerødder  

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

4 - 5 stk.

nakkekoteletter i pæn størrelse

500 gr.

champignon

500 gr.

gulerødder

2 stk.

løg

200 gr.

smør

olie til stegning, salt og peber

Butterdejkartofler:

1 pk.

butterdej (færdiglavet)

ca. 500 gr.

kartofler

1 dl.

fløde

50 gr.

smør

1 stk.

æg sammenpisket

1 tsk.

muskatnød stødt

 

Fremgangsmåde: 

   
Koteletterne drysses med salt og peber, hæld et par spsk. olie på en pande, når olien er rigtig godt varm, brunes kødet hurtigt på begge sider, læg kødet til side. Rens og skær champignoner i mindre stykker, tilsæt 1 tsk. salt og steg dem i evt. lidt mere lidt olie på panden til vandet er fordampet. Skær løget, først i halve og derefter i ca. 3 mm skiver. Bland løgene med champignonerne når champignoner »smider« vandet og steg til løgene tager lidt farve. Smag blandingen til med måske lidt mere salt og peber.

Lav en pakke af stanniol, evt. 2 lag, til hver kotelet, læg koteletten på midten, fordel fyldet ovenpå og luk poserne så de er helt tætte, så væden ikke løber ud. Sættes i en 200º varm ovn i et ildfast fad og skal have ca. 45 min. i ovnen.

Butterdejkartofler: Kog kartoflerne sammen med gulerødderne. Når de er kogte, tages gulerødderne fra, (gem evt. 1 kop af kogevandet). Mos kartoflerne, kom smør, muskatnød og fløde i gryden og pisk det hele til en lind mos, er det for stift bruges lidt af kogevandet. Herefter smøres kartoffelmosen ud på den udrullede butterdej, levn en 3 cm. kant til limning m. sammenpisket æg. Butterdejen rulles herefter sammen til en pølse. Skær den i skiver og læg skiverne (»sneglene«) på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, pensl med resten af ægget. Bages ved 175º i ca. 30 minutter, eller indtil butterdejen er lysebrun.

Servering: 1 pakke til hver, butterdejkartofler og de kogte gulerødder som tilbehør, er der ikke væde nok i pakken bruges en klat smør som ekstra smørelse.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DESSERT 94
Print opskrift i PDF

Pæretærte 
m. bagt marcipan creme

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Mørdej:

150 gr.

mel

1 stk.

æggeblomme

100 gr.

smør

1 spsk.

koldt vand

2 spsk.

flormelis

Creme:

125 gr.

marcipan rå

100 gr.

flormelis

75 gr. 

smør

1/2 dl.

piskefløde

1 stk.

æg

3 - 4 stk.

halve pærer fra dåse

1/4 ltr.

Mathilde creme til pynt

 

Fremgangsmåde:  

   
Mørdej: Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.

Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne. Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og læg dem ovenpå, i dit eget »mønster«.

Creme: Riv marcipanen groft og bland med flormelis. Tilsæt smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.

Bagetid porcelænsform: Ca. 40-45 min. i en forvarmet 200º varm ovn. (Metalform ca. 5 min. mindre)

Servér tærten kold med pisket Mathilde creme.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.