OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 24. oktober 2011
Print Opskrift i PDF

Forret 95

Røget skinke m. æg tomat og rejer  

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

4 - 5 skv.

røget skinke ca. 4 mm. tykke

5 stk.

æg

125 gr.

rejer

5 stk.

tomater (mellem størrelse)

1 stk.

hjertesalat

1 stk.

flûtes

dild/karse senneps dressing

salt og peber

 

Fremgangsmåde: 

   

Kog æggene til de er hårdkogte ca. 8 min. pil skallen af og del dem i skiver med en æggedeler. Skær »låget« af tomater, pil indholdet ud med en teske, (indmaden bruges til hovedretten), fyld tomaten med peberrodssalat og læg låget løs på. Læg 3 – 4 salatblade (afhængig af størrelse) på en dessert tallerken, læg skinken ovenpå så salatbladenes spidser »titter frem« udenfor skinken. Læg tomaten midt på skinken, fordel æggeskiverne rundt om tomaten, lav en cirkel med dressing rundt om tomaten midt på æggekiverne, drys rejer på og pynt med lidt dild eller karse. Lun flûtes i ovnen og skær den i skiver. (kan også spises uden brød).

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOVEDRET 96
Print opskrift i PDF

Hjortestroganoff 
m. bagt kartoffelmos

klik for stort billede

 

Ingredienser:

ca. 600 gr.

hjortekød i tern el. strimler

500 gr.

champignon

4 stk.

løg (ca. 300 gr.)

1 - 2 stk.

gulerødder ( 1 stor el. 2 mindre)

2,5 dl.

grønsagsjuice

2 dl.

piskefløde

1 spsk.

paprika (strøget)

1 spsk.

mel

1½ dl.

barbecue sauce

1 spsk.

maizena (om nødvendigt)

olie til stegning, salt og peber

Kartoffelmos:

750 gr.

kartofler

50 gr.

margarine/smør

1 1/4 dl.

piskefløde

1 tsk.

muskatnød stødt

2 stk.

æg

1 tsk.

salt + friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:  

   
Pil løgene, skær dem først i halve og derefter i skiver, rens gulerod og skær i tern, (ca. 1x1 cm.), svits dem og løgene i et par spsk. olie til løgene er klare, skal ikke brunes. Skær champignoner i mindre, men ikke for små stykker. Steg dem på panden, giv dem en tsk. salt evt. lidt peber og lad dem stege til de begynder at tage farve. Kødet skæres i strimler eller terninger. Bland mel og paprika og vend kødet i det, svits kødet (i mindre portioner) i 5-6 spsk. olie på en ret varm pande, må godt få lidt skorpe, vend det ikke for tit, så »belægningen« falder af. Tag en mellem str. gryde og kom alle ingredienserne i, lad det småsimre under låg i ca. 20 min. juster tykkelsen, om nødvendigt, med maizena og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre (uden salt) i ca. 20 min. Hæld vandet fra, mos kartofler og fedtstof sammen, bland muskatnød og piskefløde i. Køl mosen lidt af, (er mosen over 40º stivner æggene inden du får dem pisket i mosen), pisk æggeblommerne i, (grundigt) et ad gangen, og pisk mosen godt igennem. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen til sidst.

Smør et ildfast fad, kom mosen i og bag det i ca. 35 min. ved 200 º.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.