| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 24.
oktober 2011 Print
Opskrift i PDF
Forret
95
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4-5
|
|
4 - 5 skv. |
røget skinke ca. 4 mm. tykke |
|
|
5 stk. |
æg |
|
|
125 gr. |
rejer |
|
|
5 stk. |
tomater (mellem størrelse) |
|
|
1 stk. |
hjertesalat |
|
|
1 stk.
|
flûtes |
|
|
|
dild/karse senneps dressing |
|
|
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Kog æggene til de er hårdkogte ca. 8 min. pil skallen af og del dem i skiver med en æggedeler. Skær »låget« af tomater, pil indholdet ud med en teske, (indmaden bruges til hovedretten), fyld tomaten med peberrodssalat og læg låget løs på. Læg 3 – 4 salatblade (afhængig af
størrelse) på en dessert tallerken, læg skinken ovenpå så salatbladenes spidser »titter frem« udenfor skinken. Læg tomaten midt på skinken, fordel æggeskiverne rundt om tomaten, lav en cirkel med dressing rundt om tomaten midt på æggekiverne, drys rejer på og pynt med lidt dild eller karse. Lun flûtes i ovnen og skær den i
skiver. (kan også spises uden brød).
|
HOVEDRET
96
Print opskrift i PDF
Ingredienser:
|
|
|
|
|
ca. 600 gr. |
hjortekød i tern el. strimler |
|
|
500 gr. |
champignon |
|
|
4 stk. |
løg (ca. 300 gr.) |
|
|
1 - 2 stk. |
gulerødder ( 1 stor el. 2 mindre) |
|
|
2,5 dl. |
grønsagsjuice |
|
|
2 dl. |
piskefløde |
|
|
1 spsk. |
paprika (strøget) |
|
|
1 spsk. |
mel |
|
|
1½ dl. |
barbecue sauce |
|
|
1 spsk. |
maizena (om nødvendigt) |
|
|
|
olie til stegning, salt og peber |
|
|
Kartoffelmos:
|
750 gr. |
kartofler |
|
|
50 gr. |
margarine/smør |
|
|
1 1/4 dl. |
piskefløde |
|
|
1 tsk.
|
muskatnød stødt
|
|
|
2 stk. |
æg |
|
|
1 tsk. |
salt + friskkværnet peber |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Pil løgene, skær dem først i halve og derefter i skiver, rens gulerod og skær i tern, (ca. 1x1 cm.), svits dem og løgene i et par spsk. olie til løgene er klare, skal ikke brunes. Skær champignoner i mindre, men ikke for små stykker. Steg dem på
panden, giv dem en tsk. salt evt. lidt peber og lad dem stege til de begynder at tage farve. Kødet skæres i strimler eller terninger. Bland mel og paprika og vend kødet i det, svits kødet (i mindre portioner) i 5-6 spsk. olie på en ret varm pande, må godt få lidt skorpe, vend det ikke for tit, så »belægningen« falder af. Tag en
mellem str. gryde og kom alle ingredienserne i, lad det småsimre under låg i ca. 20 min. juster tykkelsen, om nødvendigt, med maizena og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre (uden salt) i ca. 20 min. Hæld vandet fra, mos kartofler og fedtstof sammen, bland muskatnød og piskefløde i. Køl mosen lidt af, (er mosen over 40º stivner æggene inden du får dem pisket i mosen), pisk
æggeblommerne i, (grundigt) et ad gangen, og pisk mosen godt igennem. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen til sidst.
Smør et ildfast fad, kom mosen i og bag det i ca. 35 min. ved 200 º.
|
|