OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 21. november 2011
Print Opskrift i PDF

FORRET 99

Løgsuppe m. gratineret ostebrød 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

4 - 6 stk.

løg

1 ltr.

hønsebouillon

1 spsk.

mel

1 spsk.

olie

3 kvs.

timian

2 dl.

hvidvin

2 stk.

laurbærblade

salt og peber
1 stk. flutes
100 gr. emmentaler ost revet
timian blade

 

Fremgangsmåde: 

   
Pil løgene, skær dem først i kvarte derpå i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, til de er møre, drys melet over, tilsæt hvidvin, lad det simre i et par min., og hæld hønsebouillon ved. Tilsæt timian bladene og laurbærblade, og lad suppen koge i 30-35 min. Krydr med salt og peber og smag til.

Flutes: Skær fluten på skrå i ca. 2½ cm. skiver. Læg nogle få timianblade ovenpå, drys godt med ost og sæt i ovnen til osten er gratineret og brødet er sprødt.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HOVEDRET 100
Print opskrift i PDF

Kalvefrikasé 
m. gulerødder og aspargeskartofler

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4-5

9-1000 gr.

kalvekød (bov el. klump)

2 fed

hvidløg

200 gr.

ærter (frost)

1 ds.

aspargessnitter

5-600 gr.

gulerødder

5-600 gr.

aspargeskartofler

1 stk.

suppevisk af porretop, selleriblade og persille

1 spsk.

mel til jævning
½ stk. citron (saften)
salt og peber

 

Fremgangsmåde:  

   
Skær kødet i mindre stykker, (så bliver det kogt lidt hurtigere). Skræl gulerødderne, skær dem i 8 – 10 cm. stykker og flæk dem på langs, (er de tykke måske i kvarte). Kom kødet i en gryde, hæld kogende vand over, så kødet er dækket, samt hvidløget, 1 spsk. salt og groftkværnet peber. Skum af for urenheder når det koger. Lav en suppevisk af porretop, selleriblade og persille, (gem lidt persille til pynt). Læg visken i suppen og kog med. Skum igen når det har simret 1 time, kom gulerødderne, aspargessnitter (hele indholdet i dåsen), citronsaften og det hvide stykke porre i og kog ca. 5-8 min. mere. Gulerødderne må gerne have lidt bid.

Tag derefter kød, suppevisk, porre og gulerødderne op og hold det hele varmt. Lav en smørbolle (halv mel og smør) læg i suppen og kog op så den får en passende konsistens, kom ærter, gulerødderne og kalvekødet (som du har skåret i passende tern) tilbage i saucen og varm igennem. Smag til med salt og peber. Skær porrestykket i ca. 1 cm. skiver og brug som pynt, sammen med det grofthakkede persille.

Kartoflerne vaskes, koges, pilles og serveres med i en skål for sig.

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.