| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den
30. januar 2012 Print
Opskrift i PDF
FORRET
106
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
6 stk. |
æg |
|
|
200 gr. |
hytteost |
|
|
2 spsk. |
mel |
|
|
1 tsk. |
salt |
|
|
100 gr. |
røget laks i tynde skiver |
|
|
4 stk. |
mini flûtes |
|
|
6 stk.
|
cherrytomater |
|
|
4 stk.
|
citronbåde |
|
|
10 stilke
|
purløg |
|
|
|
peber |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Pisk æg, hytteost, mel, salt og peber sammen. Smør 4 ramakin skåle og fordel æggemassen heri. Bag æggekagerne ved 200º i ca. 25-30 min. i midten af ovnen.
Afkøl æggekagerne til de er lune, pynt med lakseskive, halve cherrytomater og purløg stilke.
Læg flûtes i ovnen mens du pynter æggekagerne.
Server med lune flûtes og citronbåde
|
HOVEDRET
105
Print opskrift i PDF
Ingredienser:
|
|
|
|
|
4 stk. |
koteletter tykke ca. 200 gr. (uden skaft) |
|
|
1 fed |
hvidløg |
|
|
250 gr. |
champignon |
|
|
1/2 pk. |
bacon |
|
|
500 gr. |
kartofler |
|
|
500 gr. |
gulerødder |
|
Sovs:
|
|
|
|
|
3 stk.
|
løg store |
|
|
1 fed
|
hvidløg (kan udelades eller fordobles) |
|
|
1/4 ltr.
|
piskefløde |
|
|
0,4 ltr.
|
grønsagsjuice |
|
|
|
fedtstof |
|
|
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
|
|
|
Skær en dyb lomme i koteletterne, drys dem med salt og peber. Rens champignon og del dem i stykker på max. 1 cm. Knus hvidløg og bland det i champ. Kom et par spsk. olie på panden og steg blandingen til champ. begynder at tage farve. Gem dem på en
tallerken. Skær bacon i ca. 1 cm. strimler (på tværs) og steg dem lysebrune på panden. Bland bacon og champ. Brun koteletterne på en varm pande (et par minutter på hver side), kom fyldet i koteletterne og luk dem med en bomuldstråd el. kødnåle og læg dem i et ildfast fad. Skræl kartofler og gulerødder og kog dem møre i vand
tilsat salt.
Sovs:
Pil og hak løg (groft) og hvidløg (fint). Svits i lidt olie til løgene er klare, tilsæt grønsagsjuice og fløde, lad det simre i nogle minutter. Smag til med salt og peber, tilsæt jævning, hæld sovsen over koteletterne og sæt fadet i ovnen i ca. ½ time ved 175º.
|
|