OpskriftindexOpskriftindex              

  opskrifter den 27. Februar 2012
Print Opskrift i PDF

HOVEDRET

Indbagt svinemørbrad m. flødekartofler 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

1 stk.

svinemørbrad (stor el 1½ alm)

1 pakke.

butterdej

1 spsk.

sennep (grov)

½ spsk.

akacie honning

1 stk.

æg (til limning)

1½ kg.

kartofler (mellemstørrelse)

4 tsk.

salt

2 tsk.

peber

1 tsk.

muskatnød

4 fed

hvidløg (kan udelades)

5 dl.

letmælk

2½ dl.

piskefløde
salt og peber
 

Fremgangsmåde: Skær senerne af mørbraden, brun den grundigt og lad den køle lidt af. Bland sennep og honning og smør mørbraden ind i blandingen. Læg butterdej på bagepapir og rul ud så mørbraden kan »pakkes ind«, smør alle samlinger med sammenpisket æg, og til sidst hele pakken. Bages i ca. 30 min. ved 175-80º.  

Flødekartofler: Tænd for ovnen på 180º. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (ca. 4 mm.). Bruger du mandolinjern, husk at bruge holderen, så undgår du røde kartofler. Bland kartofler med revet el. knust hvidløg, muskatnød, salt og peber, læg dem i et ildfast fad, hæld mælk og fløde over, rør rundt et par gange og sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, må gerne blive lidt brun på toppen.  

Servering: Skær mørbraden i ca. 2,5 cm. skiver lidt på skrå. Anrettes på et fad så det ser pænt ud.  

<

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

DESSERT

Gammeldaws æblekage 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ca. 800 gr.

æbler (f. eks. Belle de Boskop)

1 1/2 dl.

vand

3/4 dl.

sukker

1 tsk.

vanillesukker

1/2 stk.

citron (revet skal)

1/2 ltr.

piskefløde

1 pose

makroner
ribsgele (til pynt)
kartoffelmel til jævning
 

Fremgangsmåde:Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker, fjern kernehuset, og kog dem møre med vandet i en gryde under låg. Smag til med sukker, vanille og citronskal, og pisk stykkerne godt ud. Jævn evt. med lidt kartoffelmel. Køl mosen af. Når den er helt kold piskes fløden. Læg mosen lagvis med knuste makroner i en pæn skål. Hæld flødeskum over, og pynt med små klatter ribsgele.

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

TILBEHØR

Indbagte løg 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stkr.

løg (store)

butterdej (rest fra anden ret)

4 skv.

smør

æg til samling

salt og peber

 

Fremgangsmåde: Skær rod og top af løget, og pil det. Skær et kryds fra oven, men ikke helt igennem, der skal være mindst 1 cm. der ikke er skåret. Åbn løget en smule forsigtigt, drys med salt og peber, kom en tynd skive smør i krydsets »revner«. Rul butterdej ud og lav en cirkel ca. 2 cm. større end løget, lav en anden der er 5-6 cm. større (afhængig af løgets størrelse). Læg løget på den lille cirkel, pensl kanten med æg, læg den store plade over løget og pres dejen ned om løget, »sy« samlingen med en gaffel og bag løgene i ovnen ca. 175º i ca. 45 min.

Løgene kan bruges som tilbehør til mange retter, men også som en vegetar forret.

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex