| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 10. september 2012 Print
Opskrift i PDF
Hovedret
113
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
800 gr. |
nakkefilet |
|
|
4 spsk. |
rasp |
|
|
500 gr. |
aspargeskartofler (eller nye) |
|
|
400 gr. |
gulerødder |
|
|
4 spsk. |
soya |
|
|
2 dl. |
vand |
|
|
1 stk.
|
øl (mørk evt. stout) |
|
|
4 stk.
|
løg |
|
|
3 stk.
|
laurbærblade |
|
|
40 gr.
|
margarine |
|
|
ca. 50 gr.
|
smør |
|
|
1 bdt.
|
persille |
|
|
|
salt og peber |
|
|
|
|
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet i 4 tykke skiver, (tykkere end alm. koteletter). Pil løgene og hak dem i tern. Kom lidt af margarinen på en pande. Kryd kødet med salt og peber og brun det, når panden er godt varm. Læg kødet til side, kom
resten af margarinen og en halv kop vand på panden, skru ned til ½ varme og hæld løgene på, læg låg på panden og lad løgene simre til de er møre, (uden at de tager farve). Tilsæt rasp og soja og rør godt rundt. Tag halvdelen af løgene og læg dem ovenpå kødstykkerne, læg kødet ovenpå de resterende løg i panden, tilsæt øl, vand
og laurbærblade, (kødet skal ikke være helt dækket), læg låg på og lad det simre i 1 time uden at der røres i det. Når tiden er gået, tages kødet op, Hæld resten i en gryde gennem et dørslag, kog saucen lidt ind, tilsæt evt. lidt meljævning. Kom kød, sauce og løg (fra dørslaget) i et ildfast fad.
Vask kartoflerne og skrab/skræl gulerødder (skær dem i ca. 5 cm. stykker, er de store også flækket). Husk
denne regel: Alt hvad der gror under jorden, skal i koldt vand, det der er over jorden skal i varmt el. kogende vand.
Kog kartofler og gulerødder i en gryde tilsæt salt når de koger. Lad kartoflerne afkøle lidt
og pil dem. Smelt smør i en gryde tilsæt de pillede kartofler, gulerødder og den finthakkede persille og bland det hele godt. |
Print
Opskrift i PDF
Dessert
115
Ingredienser dej:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
200 gr. |
hvedemel |
|
|
100 gr. |
margarine |
|
|
4 spsk. |
sukker |
|
|
3-4 spsk. |
vand |
|
Fyld:
|
|
|
|
|
3-4 stk. |
æbler |
|
|
3 spsk.
|
vand |
|
|
3 spsk.
|
sukker |
|
|
1 tsk.
|
kanel |
|
|
1 dl.
|
mandelflager |
|
|
5-6 stk.
|
ferskner |
|
Glasering: |
|
|
|
|
1,5 dl. |
abrikosmarmelade |
|
Servering: |
|
|
|
|
0,5 ltr.
|
creme fraiche 18% |
|
Fremgangsmåde:
Hak mel og margarine sammen og ælt det med fingrene, tilsæt sukker og ælt dejen færdig med lidt vand. Køl dejen lidt i køleskab/fryser. Rul den ud og læg den i en tærteform.
Tip: Rul dejen om kagerullen og rul den ud over tærteformen.
Prik tærtebunden med en gaffet og bag den i ovnen 15 min ved 225º
Skræl æblerne, skær dem i både og fjern kernehus. Damp dem møre med vand sukker og kanel. Pisk dem til mos og køl mosen af.
Skold og afkøl ferskner, flå dem og skær dem i tynde både, (skær helt ind til stenen).
Drys mandelflager på tærtebunden, fordel den afkølede æblemos ovenpå og læg ferskenbåde i en krans, begynd udefra og fortsæt ind mod midten til alle stykkerne er brugt, drys sukker over og stil tærten på en bageplade
midt i ovnen, bages i ovnen ved 200 º i ca. 20-25 min.
Mos abrikosmarmeladen gennem et dørslag og pensl den ud over den varme tærte og tærtekanten.
Server tærten lun eller kold, med flødeskum, is eller creme fraiche til.
Print
Opskrift i PDF
TILBEHØR
Ingredienser:
|
|
|
Antal personer:4
|
|
2 stk. |
rabarber små eller helst vinrabarber |
|
|
4 stk.
|
rødløg |
|
|
2 tsk. |
olie |
|
|
1/2
tsk.
|
salt |
|
|
1 spsk.
|
sukker |
|
|
2 spsk.
|
eddike |
|
|
1 tsk.
|
balsamico eddike |
|
|
1 tsk.
|
vaniljesukker (strøget) |
|
|
1 kop
|
vand |
|
Fremgangsmåde:
Vask rabarberne og skær enderne af (rod og grøn top) og skær dem i ca. 5 mm. skiver. Pil løgene og skær dem i 3-4 mm. skiver, er de store, laves et snit fra begge sider så skiverne ikke bliver for store. Brug evt.
mandolinjern.
Kom det hele i en lille gryde og bring i kog, læg låg på, skru ned til laveste blus og lad det simre i ca. ½ time, rør rundt nogle gange undervejs.
Et tilbehør, med en overraskende, anderledes smag, der kan bruges til mange retter.
|
| |