Fremgangsmåde:
Kødet røres med rasp,
hakket løg, bouillon, 1 dl. fløde, mel og krydderier, formes til 8 bøffer, en skive bacon lægges omkring og sættes fast med en tandstik. Steg bøffen i hed olie ca. 4 min. på hver side, vendes under stegningen. Anret bøfferne i et ildfast fad. (Gem fedtstoffet på panden) Rens og skyl
champignon, skær dem i kvarte og steg dem på panden, (fra bøfferne), tomater og 2,5 dl. fløde hældes over de stegte champignon, koges godt igennem og hældes derpå over bøfferne. Gem evt. lidt champignon (rå) til at blande i salaten Drys med lidt rasp, blandet med lidt salt, ost og hakket persille, gratineres i ovnen ca. 5 min.
Rødbeder:
Skræl rødbederne og halver dem. Er det store rødbeder så del dem flere gange.
Kog dem i vand i et kvarter og hæld vandet fra. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Tilsæt 1-2 fed hvidløg og lad det lige simre et minut. Læg rødbederne på og giv dem et par minutter ved middel varme.
Derefter drysser du sukker/rørsukker/honning over rødbederne og en kop eddike. Tilsæt salt og peber og lad det stå let tildækket (evt. med staniol over) ved svag varme en lille times tid. Vend dem en gang eller to så de trækker eddikelagen over det hele. Lad dem stå og køle af i panden. Serveres i en skål/fad.
Salat:
Skyl alle grønsagerne. Flæk
salaten
og skær den i passende strimler. Halver tomater, er de ikke små, så i flere stykker, del agurken på langs i ¼ og skær i skiver, radiser skæres i ret tynde skiver. Har du gemt nogle stk. champignon skæres de i skiver. Bland det hele
godt i en skål.
Dressing:
Knus eller riv hvidløget, bland det med mangoen og hak det en gang mere, gerne meget fint, tilsæt de andre ingredienser og pisk det godt sammen.
Lun flutes i ovnen og skær i skrå skiver.
Print
Opskrift i PDF
DESSERT
120
Ingredienser dej:
|
|
Antal personer:4
|
|
125 gr. |
smør blødt |
|
|
100 gr. |
sukker |
|
|
3 stk. |
æggeblommer |
|
|
1 tsk.
|
bagepulver
|
|
|
1 tsk. |
vaniljesukker |
|
|
100 gr.
|
mel |
|
|
1.5 dl.
|
mælk |
|
Ingredienser marengs:
|
|
|
|
3 stk. |
æggehvider |
|
|
125 gr. |
sukker |
|
|
100 gr. |
chokolade |
|
Ingredienser vaniljecreme:
|
|
|
|
2 dl. |
fløde (skum) |
|
|
2 dl. |
creme fraiche 18 % |
|
|
2 spsk. |
sukker |
|
|
1 tsk.
|
vanijesukker
|
|
|
|
frisk frugt i mundrette stykker |
|
Fremgangsmåde: Smør og sukker røres lyst og skummende. Æggeblommer tilsættes, bagepulver, vaniljesukker og mel sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen i en bradepande foret med bagepapir. Bag kagen på ovnens nederste rille i 20-25 minutter ved 200º, til den er
gylden og gennembagt. Marengs:
Imens røres æggehviderne helt stive, rør sukker i de stive æggehvider og blandingen piskes til marengs. Til sidst vendes det grofthakkede chokolade i marengsen.
Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs på toppen. Stil kagen tilbage i ovnen og bag den i ca. 30 minutter ved 200 º, til marengslåget er gyldent og sprødt. Tag kagen ud og lad den afkøle 15 minutter i
formen. Herefter tages kagen op af formen vha. bagepapiret og stilles til afkøling på ovnristen. Creme:
Rør cremen sammen af creme fraiche, flødeskum, sukker og vaniljesukker. Træk bagepapiret af kagebunden og sæt den på det fad den skal serveres på. Marengsen kan godt gå lidt i stykker, når papiret trækkes af, men det gør ikke noget. Marengsen bliver
alligevel dækket af creme.
Fordel vaniljecremen ovenpå marengslaget og pynt til sidst med frisk frugt i mundrette bider. Lad gerne kagen trække et par timer inden servering, så marengs, vaniljecreme og frugt kan nå at »sætte sig«.
|
|