Fremgangsmåde:
Rul dejen mellem 2 stk. bagepapir til ca. dobbelt størrelse. Skær en kvadrat af pladen, gem resten til den næste plade. Drys pladen med mel,
(ellers hænger den i formen). Læg pladen i den store form, lav 4 store plader, bliver der dej tilovers, kan du evt. lave nogle små. Rens champignon og skær i mindre stykker (ca. 1 cm.). Hak løget meget fint, skær bacon i 2 - 3 cm. stykker og steg dem gyldne på en pande, læg bacon på køkkenrulle og steg champignon i fedtet, når de er næsten stegte, steges det finthakkede løg med til løget er klart. Kyllingefileterne skæres på tværs i
1 x 1 cm. stykker, krydres med salt og peber og steges let, så de lige bliver lidt brune. Æggeblommen og maizena røres i en skål, sammen med fløden (hviden gemmes til »lim«). Tag en skål og bland fløde, kylling, champignon og løg. Læg dejen i »maskinen«,
med »melsiden« på formen,(så det går godt ud over kanten) læg en klat af blandingen i midten, kom et par stykker bacon ovenpå og drys med ost inden kanten pensles med æg. Luk for kagen, skær overskydende dej af (bruges til den næste) og læg den på en bageplade med bagepapir. Pensl alle til sidst med resten af æggehviden og bag i ovnen
ved 200º til raviolierne er pænt lysebrune.
Sauce:
Riv eller pres hvidløg, bland alle ingredienserne i en kasserolle, kog op tilsæt fløde og evt. maizena (oprørt i fløden), smag til med salt og peber. Serveres med i en sauce skål.
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter den 3. december 2012
Print
Opskrift i PDF
HOVEDRET
118
Ingredienser bøf:
|
|
Antal personer:4
|
|
0,8 kg. |
oksefars min. 15 % fedt |
|
|
4 spsk. |
rasp |
|
|
8 skv. |
bacon |
|
|
1 stk. |
løg hakket |
|
|
3,5 dl. |
fløde 38% |
|
|
250 gr. |
champignon |
|
|
3 dl.
|
bouillon |
|
|
1 spsk.
|
kartoffelmel |
|
|
1 ds.
|
tomater flåede hakket |
|
|
1 ds.
|
tomatkoncentrat |
|
|
1 tsk.
|
oregano |
|
|
1-200 gr.
|
revet ost |
|
|
1 bdt.
|
persille |
|
|
|
salt og peber |
|
Ingredienser rødbeder:
|
|
|
|
4-5 stk. |
rødbeder |
|
|
2 fed |
hvidløg |
|
|
1 kop |
eddike |
|
|
2 spsk. |
honning evt. rørsukker/sukker |
|
|
3 spsk. |
olie |
|
Ingredienser salat:
|
|
|
|
1 stk. |
iceberg salat |
|
|
½ stk. |
agurk |
|
|
ca. 200 gr. |
tomater gerne små |
|
|
½ bdt. |
radiser |
|
Ingredienser dressingt:
|
|
|
|
4 spsk. |
eddike |
|
|
1 spsk. |
balsamico eddike |
|
|
4 spsk. |
olie |
|
|
2 tsk. |
dijon sennep |
|
|
1 spsk. |
honning |
|
|
1 spsk |
mango chutney |
|
|
1 fed. |
hvidløg |
|
|
½ tsk. |
salt |
|
|
¼ tsk. |
peber |
|
Fremgangsmåde:
Kødet røres med rasp,
hakket løg, bouillon, 1 dl. fløde, mel og krydderier, formes til 8 bøffer, en skive bacon lægges omkring og sættes fast med en tandstik. Steg bøffen i hed olie ca. 4 min. på hver side, vendes under stegningen. Anret bøfferne i et ildfast fad. (Gem fedtstoffet på panden) Rens og skyl
champignon, skær dem i kvarte og steg dem på panden, (fra bøfferne), tomater og 2,5 dl. fløde hældes over de stegte champignon, koges godt igennem og hældes derpå over bøfferne. Gem evt. lidt champignon (rå) til at blande i salaten Drys med lidt rasp, blandet med lidt salt, ost og hakket persille, gratineres i ovnen ca. 5 min.
Rødbeder:
Skræl rødbederne og halver dem. Er det store rødbeder så del dem flere gange.
Kog dem i vand i et kvarter og hæld vandet fra. Varm en pande op og hæld lidt olie på. Tilsæt 1-2 fed hvidløg og lad det lige simre et minut. Læg rødbederne på og giv dem et par minutter ved middel varme.
Derefter drysser du sukker/rørsukker/honning over rødbederne og en kop eddike. Tilsæt salt og peber og lad det stå let tildækket (evt. med staniol over) ved svag varme en lille times tid. Vend dem en gang eller to så de trækker eddikelagen over det hele. Lad dem stå og køle af i panden. Serveres i en skål/fad.
Salat:
Skyl alle grønsagerne. Flæk
salaten
og skær den i passende strimler. Halver tomater, er de ikke små, så i flere stykker, del agurken på langs i ¼ og skær i skiver, radiser skæres i ret tynde skiver. Har du gemt nogle stk. champignon skæres de i skiver. Bland det hele
godt i en skål.
Dressing:
Knus eller riv hvidløget, bland det med mangoen og hak det en gang mere, gerne meget fint, tilsæt de andre ingredienser og pisk det godt sammen.
Lun flutes i ovnen og skær i skrå skiver.
|
|