| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 5.
november 2012 Print
Opskrift i PDF
HOVEDRET
123
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
ca. 1 kg. |
andebryststeg |
|
|
1 stk. |
appelsin (stor evt. 2 små) |
|
|
100 gr. |
svesker |
|
|
2 tsk. |
timian (tørret) |
|
|
4 stk. |
løg i både |
|
|
2 spsk. |
balsamikoeddike |
|
|
1,5 dl.
|
fløde 38 % |
|
|
100 gr.
|
smør |
|
|
1 kg.
|
kartofler (mellemstore) |
|
|
1 pk.
|
bacon |
|
|
5 dl. |
bouillon |
|
|
3-400 gr. |
rødkål |
|
|
1 tsk. |
herpes de provence |
|
|
1 spsk. |
akaciehonning |
|
|
2 tsk.
|
basilikum |
|
|
100 gr.
|
revet ost |
|
|
|
salt, peber og madkulør |
|
Fremgangsmåde:
Skær rødkålen i fine strimler, appelsin pilles og skæres i 1 cm. skiver, som derefter skæres i ¼ stk. (sten fjernes), læg kål, appelsinstykker, løgbåde, svesker i en bradepande, bland med eddike timian, bouillon, salt og friskkværnet peber. Bages i ovnen sammen med andestegen til det er mørt. Rør i det et par gange undervejs.
Anden ridses i sildebensmønster (ca. 2 cm. brede), skær helt igennem skindet uden at skære ned i kødet, gnid salt i »sårene« og læg stegen på en kold pande, med skindsiden nedad, steg på panden til
skindet ta’r farve. (Så smelter der mere fedt af). Læg så stegen, med skindsiden opad, i et ildfast fad, krydr med lidt peber og herpes de provence og sæt i ovnen igen ved 200º i ca. 1 time. Er skindet ikke sprødt, skru op til 225 º, tag stegen ud fordel honningen på skindet og sæt den ind igen i nogle
minutter. Tag stegen ud og tildæk den med folie i 15 min. inden udskæring, væden fra fadet skummes for evt. fedt og resten bruges i saucen.
Baconkartofler:
Vask kartoflerne og kog dem næsten møre, køl dem lidt af og halver dem på langs, skrab lidt af indmaden ud med en teske, bland ost og basilikum, fyld det i hulrummet, læg kartoflerne sammen og svøb et stykke bacon om, »lås« med en tandstik. Steg kartoflerne på en pande til bacon’en er pænt
brunt og sprødt.
Sauce:
Hæld væden fra bradepanden (og stegen) i en lille gryde, rør halvdelen af fløden med en spsk. mel. Hæld den anden halvdel af fløden i gryden og bring det i kog, tilsæt derpå jævningen, kog igennem, smag til med salt og peber, giv sovsen lidt kulør.
Servering:
Hold rødkålen og kartofler varme, skær anden i tynde, skrå skiver (begynd i den tynde ende). Anret andeskiver og kartofler pænt på et stegefad, kål og sauce i skåle.
|
Print
Opskrift i PDF
DESSERT
124
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
10 stk. |
blommer store |
|
|
1 spsk. |
ribsgele |
|
|
5 cl. |
portvin |
|
|
½ stang |
vanilje |
|
|
4 spsk. |
flormelis |
|
|
2 dl.
|
fløde 38 % |
|
|
2 dl.
|
yoghurt 38 % |
|
|
1 tsk.
|
maizena |
|
|
10 stk.
|
makroner (små) |
|
|
1 stk. |
appelsin |
|
|
1 stk. |
citron |
|
|
90 gr. |
chokolade (hvid) |
|
Fremgangsmåde: Pres saften
af citronen. Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt chokoladen sammen med
halvdelen af fløden i en kasserolle. Pisk resten af fløden sammen med flormelis,
yoghurt og citronsaft. Når chokoladefløden er helt afkølet, piskes det hele
sammen og sættes på køl.
Blommerne skæres i kvarte på langs, skindet skæres af med en lille skarp kniv. Kom
blommefileter, portvin, vaniljekorn, (skrab kornene af og kog stangen med) og
flormelis (flormelis blandes med maizena inden) i en lille gryde bring det i
kog og lad det simre i 5 min. Pres saften
af appelsinen, læg makroner på et lille fad og hæld appelsinsaften over.
Anretning:
Kom et lag makron i bunden af et
portionsglas, derefter et lag blommer, gentag lagene, hvis det er høje glas og
der er mere. Kom cremen i en plasticpose og klip et hjørne af, (eller
sprøjtepose), pynt glassene med skummet.
Fremgangsmåde: Pres saften
af citronen. Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt chokoladen sammen med
halvdelen af fløden i en kasserolle. Pisk resten af fløden sammen med flormelis,
yoghurt og citronsaft. Når chokoladefløden er helt afkølet, piskes det hele
sammen og sættes på køl.
Blommerne skæres i kvarte på langs, skindet skæres af med en lille skarp kniv. Kom
blommefileter, portvin, vaniljekorn, (skrab kornene af og kog stangen med) og
flormelis (flormelis blandes med maizena inden) i en lille gryde bring det i
kog og lad det simre i 5 min. Pres saften
af appelsinen, læg makroner på et lille fad og hæld appelsinsaften over.
color:black;mso-themecolor:text1;letter-spacing:.6pt'>Anretning: Kom et lag makron i bunden af et
portionsglas, derefter et lag blommer, gentag lagene, hvis det er høje glas og
der er mere. Kom cremen i en plasticpose og klip et hjørne af, (eller
sprøjtepose), pynt glassene med skummet.
|
|