OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 5. november 2012
Print Opskrift i PDF

HOVEDRET 123

Andebryststeg m. ovnstegt rødkål og baconkartofler 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

ca. 1 kg.

andebryststeg

1 stk.

appelsin (stor evt. 2 små)

100 gr.

svesker

2 tsk.

timian (tørret)

4 stk.

løg i både

2 spsk.

balsamikoeddike

1,5 dl.

fløde 38 %

100 gr.

smør

1 kg.

kartofler (mellemstore)
1 pk. bacon

5 dl.

bouillon

3-400 gr.

rødkål

1 tsk.

herpes de provence

1 spsk.

akaciehonning

 
2 tsk. basilikum
100 gr. revet ost

salt, peber og madkulør

Fremgangsmåde: Skær rødkålen i fine strimler, appelsin pilles og skæres i 1 cm. skiver, som derefter skæres i ¼ stk. (sten fjernes), læg kål, appelsinstykker, løgbåde, svesker i en bradepande, bland med eddike timian, bouillon, salt og friskkværnet peber. Bages i ovnen sammen med andestegen til det er mørt. Rør i det et par gange undervejs.  
Anden ridses i sildebensmønster (ca. 2 cm. brede), skær helt igennem skindet uden at skære ned i kødet, gnid salt i »sårene« og læg stegen på en kold pande, med skindsiden nedad, steg på panden til skindet ta’r farve. (Så smelter der mere fedt af). Læg så stegen, med skindsiden opad, i et ildfast fad, krydr med lidt peber og herpes de provence og sæt i ovnen igen ved 200º i ca. 1 time. Er skindet ikke sprødt, skru op til 225 º, tag stegen ud fordel honningen på skindet og sæt den ind igen  i nogle minutter. Tag stegen ud og tildæk den med folie i 15 min. inden udskæring, væden fra fadet skummes for evt. fedt og resten bruges i saucen.
 

Baconkartofler:
Vask kartoflerne og kog dem næsten møre, køl dem lidt af og halver dem på langs, skrab lidt af indmaden ud med en teske, bland ost og basilikum, fyld det i hulrummet, læg kartoflerne sammen og svøb et stykke bacon om, »lås« med en tandstik. Steg kartoflerne på en pande til bacon’en er pænt brunt og sprødt.

Sauce: Hæld væden fra bradepanden (og stegen) i en lille gryde, rør halvdelen af fløden med en spsk. mel. Hæld den anden halvdel af fløden i gryden og bring det i kog, tilsæt derpå jævningen, kog igennem, smag til med salt og peber, giv sovsen lidt kulør.  

Servering: Hold rødkålen og kartofler varme, skær anden i tynde, skrå skiver (begynd i den tynde ende). Anret andeskiver og kartofler pænt på et stegefad, kål og sauce i skåle. 

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

DESSERT 124

Blommekød m. chokolade-yoghurtskum

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

10 stk.

blommer store

1 spsk.

ribsgele

5 cl.

portvin

½ stang

vanilje

4 spsk.

flormelis

2 dl.

fløde 38 %

2 dl.

yoghurt 38 %

1 tsk.

maizena
10 stk. makroner (små)

1 stk.

appelsin

1 stk.

citron

90 gr.

chokolade (hvid)

 

Fremgangsmåde: Pres saften af citronen. Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt chokoladen sammen med halvdelen af fløden i en kasserolle. Pisk resten af fløden sammen med flormelis, yoghurt og citronsaft. Når chokoladefløden er helt afkølet, piskes det hele sammen og sættes på køl. 
Blommerne skæres i kvarte på langs, skindet skæres af med en lille skarp kniv. Kom blommefileter, portvin, vaniljekorn, (skrab kornene af og kog stangen med) og flormelis (flormelis blandes med maizena inden) i en lille gryde bring det i kog og lad det simre i 5 min. 
Pres saften af appelsinen, læg makroner på et lille fad og hæld appelsinsaften over.

Anretning:
Kom et lag makron i bunden af et portionsglas, derefter et lag blommer, gentag lagene, hvis det er høje glas og der er mere. Kom cremen i en plasticpose og klip et hjørne af, (eller sprøjtepose), pynt glassene med skummet.

Fremgangsmåde: Pres saften af citronen. Bræk chokoladen i mindre stykker, smelt chokoladen sammen med halvdelen af fløden i en kasserolle. Pisk resten af fløden sammen med flormelis, yoghurt og citronsaft. Når chokoladefløden er helt afkølet, piskes det hele sammen og sættes på køl. 
Blommerne skæres i kvarte på langs, skindet skæres af med en lille skarp kniv. Kom blommefileter, portvin, vaniljekorn, (skrab kornene af og kog stangen med) og flormelis (flormelis blandes med maizena inden) i en lille gryde bring det i kog og lad det simre i 5 min. 
Pres saften af appelsinen, læg makroner på et lille fad og hæld appelsinsaften over. color:black;mso-themecolor:text1;letter-spacing:.6pt'>Anretning:
Kom et lag makron i bunden af et portionsglas, derefter et lag blommer, gentag lagene, hvis det er høje glas og der er mere. Kom cremen i en plasticpose og klip et hjørne af, (eller sprøjtepose), pynt glassene med skummet.

 

 

                               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex