OpskriftindexOpskriftindex              

  Opskrifter den 19. november 2012
Print Opskrift i PDF

FORRET 123

Tarteletter m. kylling, asparges og bacon 

intet billede

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

1 pk.

tarteletter tynde

1 ds.

aspargessnitter

400 gr.

kyllingekød (bryst el. inderfilet)

½ pk.

bacon

1 stk.

bouillonterning (grønsag)

1 stk.

løg lille finthakket

1 - 2 stk.

laurbærblade

50 gr.

margarine

50 gr.

mel
salt og peber
 

Fremgangsmåde: Skær bacon i 1 – 2 cm. brede stykker (inden de tages ud af pakken), skil dem ad og steg dem gyldne på en pande og læg dem på køkkenrulle for affedtning. Læg kyllingekødet i en lille gryde, hæld vand på så kødet er dækket, tilsæt derpå væden fra aspargessnitterne, knus terningen, tilsæt den, det finthakkede løg og laurbærblade, samt lidt salt og peber. Lad det småsimre i 20-30 min. Smelt margarinen i en anden gryde, rør melet i, når det er rørt godt sammen tilsættes suppen lidt ad gangen, (husk at fjerne laurbærblade), til sovsen får en passende tykkelse. Kødet skæres eller rives i mindre stykker, asparges halveres hvis de er store. Det hele kommes i sovsen. Tarteletterne lunes i ovnen lige inden serveringen, fyldet fordeles i dem og pyntes med den sprøde bacon.

Normalt pyntes tarteletter med tomat eller agurk, men hvorfor gøre som »de andre«?

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

HOVEDRET 126

3 x stegt flæsk m. persillesovs

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

ca. 500 gr.

stegeflæsk i 16-20 skiver

ca. 250 gr.

bacon i ca. 8 skiver

1,2-1,4 kg.

aspargeskartofler

½ tsk

salt

1 stk.

æg

1 kop

rasp

Persillesovs:

½ ltr.

mælk
2 spsk. majsstivelse

1 tsk.

groft salt

½ tsk.

sukker

¼ tsk.

peber

2 dl. persille hakket
 

Fremgangsmåde: Nogle er til gammeldags steg flæsk, andre til paneret flæsk. Vi prøver begge dele + stegt bacon og ser hvad der er bedst. Tag halvdelen af skiverne og baconskiverne, læg dem på en plade med bagepapir, drys med salt  (ikke på bacon, som er saltet) og bag dem i ovnen ved 200º, til de er passende brune.

Tag 2 tallerkener, slå ægget ud i den ene, pisk ægget lidt med en gaffel til »lim«. Hæld raspen i den anden tallerken bland med lidt salt og peber. Vend først flæskeskiver i æg, dernæst i rasp. Kom en skive margarine på en pande, lad det bruse af, og steg skiverne ca. 2 min. på hver side, skru lidt ned for varmen og steg færdig til stykkerne er pæne og brune.  
Kom kartofler i en gryde med koldt vand, kog kartoflerne til de er møre, (husk at tilsætte salt), pil dem når de er kølet lidt af og hold dem varme.  

Persillesaovs: Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og kog op under omrøring. Lad saucen koge i ca. 5 minutter, tilsæt persille og sukker og smag sovsen til med salt og peber. 

                               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex