| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 19.
november 2012 Print
Opskrift i PDF
FORRET
123
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
1 pk. |
tarteletter tynde |
|
|
1 ds. |
aspargessnitter |
|
|
400 gr. |
kyllingekød (bryst el. inderfilet) |
|
|
½ pk. |
bacon |
|
|
1 stk. |
bouillonterning (grønsag) |
|
|
1 stk. |
løg lille finthakket |
|
|
1 - 2 stk.
|
laurbærblade |
|
|
50 gr.
|
margarine |
|
|
50 gr.
|
mel |
|
|
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde: Skær bacon i 1 – 2 cm. brede stykker (inden de tages ud af pakken), skil dem ad og steg dem gyldne på en pande og læg dem på køkkenrulle for affedtning. Læg kyllingekødet i en lille gryde, hæld vand på så kødet er dækket, tilsæt derpå væden fra
aspargessnitterne, knus terningen, tilsæt den, det finthakkede løg og laurbærblade, samt lidt salt og peber. Lad det småsimre i 20-30 min. Smelt margarinen i en anden gryde, rør melet i, når det er rørt godt sammen tilsættes suppen lidt ad gangen, (husk at fjerne laurbærblade), til sovsen får en passende tykkelse. Kødet skæres eller
rives i mindre stykker, asparges halveres hvis de er store. Det hele kommes i sovsen. Tarteletterne lunes i ovnen lige inden serveringen, fyldet fordeles i dem og pyntes med den sprøde bacon.
Normalt pyntes tarteletter med tomat eller agurk, men hvorfor gøre som »de andre«?
|
Print
Opskrift i PDF
HOVEDRET
126
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
ca. 500 gr. |
stegeflæsk i 16-20 skiver |
|
|
ca. 250 gr. |
bacon i ca. 8 skiver |
|
|
1,2-1,4 kg. |
aspargeskartofler |
|
|
½ tsk |
salt |
|
|
1 stk. |
æg |
|
|
1 kop
|
rasp |
|
Persillesovs:
|
|
|
|
½ ltr.
|
mælk |
|
|
2 spsk.
|
majsstivelse |
|
|
1 tsk. |
groft salt |
|
|
½ tsk. |
sukker |
|
|
¼ tsk. |
peber |
|
|
2 dl. |
persille hakket |
|
Fremgangsmåde:
Nogle er til gammeldags steg flæsk, andre til paneret flæsk. Vi prøver begge dele + stegt bacon og ser hvad der er bedst.
Tag halvdelen af skiverne og baconskiverne, læg dem på en plade med bagepapir, drys med salt (ikke på bacon, som er saltet) og bag dem i ovnen ved 200º, til de er
passende brune.
Tag 2 tallerkener, slå ægget ud i den ene, pisk ægget lidt med en gaffel til »lim«. Hæld raspen i den anden tallerken bland med lidt salt og peber. Vend først flæskeskiver i æg, dernæst i rasp. Kom en
skive margarine på en pande, lad det bruse af, og steg skiverne ca. 2 min. på hver side, skru lidt ned for varmen og steg færdig til stykkerne er pæne og brune.
Kom kartofler i en gryde med koldt vand, kog kartoflerne til de er møre, (husk at tilsætte salt), pil dem når de er kølet
lidt af og hold dem varme.
Persillesaovs:
Rør mælken sammen med majsstivelsen i en gryde og kog op under omrøring. Lad saucen koge i ca. 5 minutter, tilsæt persille og sukker og smag sovsen til med salt og peber.
|
|