| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 28. januar 2013 127 Print
Opskrift i PDF
HOVEDRET
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
ca. 500 gr. |
godt oksekød |
|
|
4 - 6 stk. |
wienerpølser |
|
|
2 stk. |
løg |
|
|
2 stk. |
porrer |
|
|
4 stk. |
gulerødder store |
|
|
1 stk. |
rød peber |
|
|
1 ds. |
tomatkoncentrat |
|
|
1 stk.
|
persillerod el. pastinak |
|
|
½ ltr.
|
grønsagsjuice |
|
|
250 gr.
|
champignon |
|
|
1-2 fed
|
hvidløg |
|
|
1 tsk.
|
paprika |
|
|
½ ltr.
|
piskefløde |
|
|
Ingredienser:
|
|
|
|
ca. 0.8 kg.
|
kartofler |
|
|
3 stk.
|
æggeblommer (fra desserten) |
|
|
1 tsk.
|
muskatnød |
|
|
100 gr.
|
smør |
|
|
2 dl.
|
mælk |
|
|
|
|
|
Fremgangsmåde: Skær kødet i terninger el. strimler. Bland 1 spsk. mel med salt og peber, kom mel og kød i en plastpose og ryst det godt sammen. Kom lidt fedtstof på en pande og brun kødstykkerne. Gem kødet til senere.
Rens champignon og skær i mindre stykker (ikke for små), steg dem på panden i lidt olie. Skær pølserne i ca. 2 cm. skiver, steg dem i lidt olie på panden (de må gerne tage lidt farve). Rens porrer, persillerod og gulerødder, skær porrer og gulerødder i skiver (er gulerødderne store flæk dem først), persillerod skæres i terninger på
ca. 1 cm. Løgene pilles og snittes i små tern. Peberen deles i kvarte, stokken fjernes og stykkerne skæres i tynde skiver. Svits rodfrugterne og peberstrimler i nogle få min. på panden. Hæld grønsagsjuicen i en passende gryde, knus og findel hvidløg, kom hele molevitten i gryden, og lad det simre i ca. 45 min. Jævn evt. med majsstivelse rørt
op i vand, giv en smule kulør hvis det ser lidt kedeligt ud.
Smag til med salt og peber.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, kog dem i ca. 20 min. (uden salt), køl lidt af, rør mælk, muskat og æggeblommer sammen, mos kartoflerne og bland med smør, mælk/æg og kom i et smurt ildfast fad, bages i ovnen ca. 35 min. ved 200º.
|
|
Print
Opskrift i PDF
DESSERT 128
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
4 stk. |
æggehvider |
|
|
200 gr. |
sukker |
|
|
100 gr. |
mørk chokolade |
|
|
1 tsk. |
vaniljesukker |
|
|
1 tsk. |
eddike |
|
|
1 stk.
|
lagkagebund |
|
|
100 gr.
|
solbærsyltetøj |
|
|
6 stk.
|
æbler (gerne Belle Boskop) |
|
|
1/4 ltr. |
piskefløde |
|
|
200 gr. |
creme fraiche 18 % |
|
Fremgangsmåde:
Pisk æggehvider tilsat eddike godt, tilsæt sukker og vanilje, pisk det helt stift, knus chokoladen og bland det med. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, tegn skålen der skal bruges til desserten og bred marengsmassen ud så »låget« passer til skålen. Bages i ovnen ved 180º til
den har taget en pæn lysebrun farve. Pisk fløden til skum, bland creme fraichen i, skræl og riv æblerne og bland i fløden.
Læg lagkagebunden i skålen, smør et lag syltetøj ovenpå, derefter fløde/æble blandingen og til sidst det afkølede marengslåg.
PS: Mange andre frugter kan også bruges til desserten. Prøv at lave en glad smiley i marengsen inden den sættes i ovnen med chokoladeknapper.
|
|