Opskriftindex Opskriftindex              

  opskrift er den 25. februar 2013 129
Print Opskrift i PDF

FORRET

Ørredfilet m. brøndkarsesauce og vaniljemajs 

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

Ørred:

4 stk.

ørredfiletter á ca. 120 gr.

1 spsk.

olie

2 spsk.

smør

Sauce:

150 gr.

kartofler

5 dl.

grøntsagsjuice

1 stk.

laurbærblad

1 stk.

chilli (lille tørret)
1 dl. fløde

1 spsk.

smør
1 bdt. brøndkarse
1 fed hvidløg
1 knivsp. ingefær
1 knivsp. muskatnød

Majs:

200 gr.

majs (dåse)
2 spsk. smør
½ stang vanilje
salt, peber og lidt stødt chilli
 

Fremgangsmåde:

Ørred: Beklæd en bageplade med bagepapir og pensel papiret med olie, læg fisken herpå og dæk dem med film. Sæt dem i den forvarmede ovn (ca. 80º) i 10 – 12 min., pensel dem med lidt smeltet (gerne lidt brun) smør og krydr dem med lidt salt og chili.

Sauce: Skræl kartofler og skær dem i små tern. Kog dem i bouillon tilsat laurbærblad og chili i 20 - 25 min. (småsimre). Fjern laurbærblad og chili. Riv hvidløg og kom kartofler og de øvrige ingredienser i en blender. Blend til en jævn creme, som smages til med evt. mere krydderi.

Majs: Smelt smør på en pande ved svag varme, skrab vaniljekornene af stangen og bland dem i smørret, kom majsene i og vend dem godt i blandingen, bemærk: Skal ikke steges. Krydr med salt, peber og en knivspids chili.

Servering: Anrettes på en forvarmet tallerken. Læg først den lune sauce på tallerkenen (på størrelse 
med et stort spejlæg), drys majs ovenpå og læg til sidst den lune ørred på. 
 

En flot og anderledes forret. (»lånt« fra ZDF)

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

HOVEDRET 130

Wienerkarbonade m. grøntsager, kartofler
og bernaisesauce

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

1000 gr.

flæskefars el. ½ kalv/flæsk

150 gr.

kartofler

2 spsk.

persille hakket

½ dl.

mælk

1 kg.

kartofler

400 gr.

gulerødder

1 stk.

blomkål lille

1 ps.

ærter fine (frost)

1 stk.

æg
rasp

2 brv.

knorr bérnaise pulver
½ ltr. mælk
2oo gr. margarine

 

Fremgangsmåde: Skræl kartofler og gulerødderne (evt. skrabe). Tag først 150 gr. kartofler og skær i meget små terninger, kog dem møre og køl dem af. Mos kartoffeltern og bland dem i farsen sammen med mælk og den hakkede persille, tilsæt salt og peber. (Kartoflerne gør karbonaderne dejlig saftige).

Form 8 karbonader, vend dem i sammenpisket æg (tilsat 1 spsk. mælk) og rasp (blandet med salt og peber), steg dem i fedtstof på panden ca. 4-5 min. på hver side. 
Kartofler og gulerødder koges møre i letsaltet vand. Tag en gryde med 1 ltr. let saltet vand og bring den i kog, kom det skyllede blomkål (som er befriet for de grønne blade) i det kogende vand og kog i 10-15 min (afhængig af størrelse). Tag kålen op med en hulske, (gem vandet) og lige inden servering varmes de frosne ærter i kålvandet. (Se evt. på posen)

Sauce: Ved en blindsmagning blandt mange professionelle kokke løb Knorrs bernaise sauce med førstepræmien. Så kan vi også bruge den, i stedet for at lave saucen fra bunden. Smelt margarinen i en lille gryde, ved svag til middel varme, kom pulveret i og rør det godt sammen med margarinen, tilsæt mælken under stadig omrøring og lad det småkoge i 1-2 min. Smag til med salt og måske lidt peber, helt efter dit eget temperament.

Servering: Anret karbonader, gulerødder, blomkål og ærter på et stålfad, kartofler og sauce i skåle.

                               

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex