| |
OpskriftindexOpskriftindex
Opskrifter
den 11. MARTS 2013 131 Print
Opskrift i PDF
HOVEDRET
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
4 stk. |
svinekoteletter pænt store |
|
|
3 stk. |
porrer |
|
|
1 stk. |
pastinak el. persillerod |
|
|
2 stk. |
løg |
|
|
250 gr. |
champignon |
|
|
½ ltr. |
piskefløde |
|
|
2 tsk.
|
maizena |
|
|
4 - 8 stk.
|
bagekartofler (afh. af størrelse og sult) |
|
|
250 gr.
|
creme fraiche |
|
|
200 gr.
|
ostecreme |
|
|
200 gr.
|
bacontern |
|
|
2 spsk.
|
mango chutney |
|
Fremgangsmåde: Vask kartoflerne og bag dem i ovnen i godt 1 time ved 200º. Krydr koteletter med salt og peber og brun dem på panden i lidt fedtstof, cirka 3 min. på hver side, læg dem til side. Rens porrer og kog dem i 10
min. i letsaltet vand. Skær dem i stykker på ca. 2-3 cm. og læg dem (endevis) i bunden af et smurt ildfast fad. Pil løgene og skær dem tern, rens pastinak og skær først i 1 cm. skiver og dernæst i 1 cm. tern. Giv begge dele en tur på panden i lidt fedtstof uden løgene tager farve, fordel blandingen ovenpå porrerne og læg koteletterne
ovenpå (taglagt). Kog panden af med fløden irørt maizena og giv et opkog i et par minutter. Hæld fløden over koteletterne og sæt i »kartoffelovnen« i ca. 30 minutter. Steg bacontern på panden ikke for meget, kun lige så de tager lidt farve, tag dem af panden med en hulske. Champignonerne renses
og deles i 4-6 stykker efter størrelse (ikke skiver, så ligner det noget fra en dåse), kom et par skefulde olie på panden (sammen med baconfedtet), 1 tsk. salt og steg champignonerne pænt brune. Når koteletterne har fået de 30 min. tages fadet ud og bacon drysses i midten henover koteletterne,
champignoner lægges i en ring udenom, sæt fadet i ovnen igen i yderligere 20 min. Bland cremefraiche og ostecreme, smag til med lidt og peber, bland mango chutney i (er der store stykker i så findel det, inden det blandes i). Skær en »rille« på langs i de bagte kartofler, klem dem lidt i
begge ender og kom en skefuld fyld i, resten af fyldet i en skål, som supplement.
|
Print
Opskrift i PDF
DESSERT 132
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
3 stk. |
lagkagebunde |
|
|
½ pk. |
sveskegrød |
|
|
ca. 10 stk. |
makroner |
|
|
½ pk. |
marcipan |
|
|
¼ ltr. |
piskefløde |
|
|
½ ltr. |
mælk |
|
|
1 brev |
kagecremepulver |
|
Fremgangsmåde: Pisk fløden til skum. Kom mælken i en skål og drys kagepulveret i under omrøring, pisk indtil cremen er jævn og stil kagecremen i køleskabet ½ time.
Tag et lagkagefad eller noget andet rundt der passer i størrelse. Læg en kagebund på, smør sveskegrøden på (tykkest lag i midten), knus makroner let og drys dem over grøden. Læg næste plade på og smør ca. ¾ del af
kagecremen på. Læg sidste plade på, rul marcipanen ud, så den kan bruges »som låg«, den sidste ¼ del af kagecremen bruges til at »lime« marcipanen på med.
Med en kniv glattes siderne med lidt flødeskum, resten af fløden kommes i en sprøjtepose og sprøjtes i et zig-zag-mønster på siden (se på pakken med cremepulveret, Det sidste flødeskum bruges til et mønster efter eget
hoved på toppen, (brug evt. nogle af de andre spidser til sprøjteposen).
|
|