| |
Opskriftindex
Opskriftindex
Opskrifter den 9. september 2013 133
Print Opskrift i PDF
Forret
Ingredienser pandekager:
|
|
Antal personer:4
|
|
125 gr.
|
mel
|
|
|
2 dl.
|
mælk
|
|
|
1 spsk.
|
olie
|
|
|
1 spsk.
|
sukker
|
|
Indhold:
|
|
|
|
12 stk.
|
grønne asparges
|
|
|
4 skv.
|
bacon
|
|
|
½ stk.
|
citron
|
|
|
ca. 100 gr.
|
revet ost
|
|
Dip:
|
|
|
|
500 gr.
|
creme fraiche 9%
|
|
|
½ stk.
|
agurk
|
|
|
1 - 2 spsk.
|
mango chutney
|
|
|
1 fed
|
hvidløg presset (kan udelades)
|
|
Fremgangsmåde: Pisk mælk, olie og sukker sammen. Riv lidt af citronskallen, bland det med melet og rør det hele sammen. Lad det gerne stå i en time i køleskabet. Bag 4 pandekager i lidt olie på
panden, ved svag varme, ikke for meget og læg dem på en tallerken.
Rens asparges godt er de træet i bunden brækkes det træede af. Læg 3 asparges sammen og vikl et stykke bacon om (ligesom en pølse i svøb). Steg dem på en ret varm pande på alle 3 sider, så
baconen tager farve. Lad dem køle lidt af. Tag så en pandekage, drys osten over ca. ¾ del af pandekagen, giv osten ca. 2 tsk. olie, læg en aspargesrulle på, pres lidt citronsaft over og rul den sammen. Læg pandekagerne i et ildfast fad (med samlingen nedad) og bag i ovnen i ca. 15-20 min. ved
180º.
Halver den halve agurk, skrab kernerne ud og riv den groft. Bland alle ingredienser til dip’en sammen, smag til med salt og måske peber.
Server de lune pandekager med dip som smørelse.
|
Print Opskrift i PDF
Hovedret 134
Ingredienser:
|
|
Antal personer:4
|
|
Ca. 1 kg. |
oksekød (bov eller klump) |
|
|
50 gr. |
smør |
|
|
1 stk. |
mørk øl |
|
|
3 dl. |
bouillon |
|
|
3-5 stk. |
løg (afh. af størrelse) |
|
|
2-3 tsk |
paprika |
|
|
4 skv. |
bacon |
|
|
2 stk. |
laurbærblade |
|
|
2 tsk. |
sukker |
|
|
200 gr. |
gulerødder |
|
|
1 spsk. |
balsamiko eddike |
|
|
|
olie til stegning |
|
|
|
salt og peber |
|
Kartoffelmos:
|
|
|
|
Ca. 1 kg. |
kartofler |
|
|
1½ dl. |
mælk |
|
|
50 gr. |
smør |
|
|
1 tsk. |
muskatnød |
|
|
|
salt og peber |
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet i tern på ca. 3 cm. Brun det i en tykbundet gryde i 50 gr. smør. Pil løg og skær dem i grove tern eller både. Del peberfrugten i ¼ på langs, fjern stok og kerner, skær i tynde strimler på tværs.
Rens gulerødder og skær dem i 1 cm. skiver. Steg bacon sprødt og gem det. Svits løg og gulerødder uden løgene tager farve, steg peberfrugten med i få minutter. Hæld øl og bouillon i kødgryden, tillsæt løg, gulerødder, laurbærblade, sukker og krydderier. Kog det op. Når det koger, skru
ned for varmen, bræk bacon i små stykker og smid det i gryden og lad det simre i 1½ time. Smag til med ekstra salt og peber, om nødvendigt. Jævn retten med sovsejævner eller en smørbolle.
Kartoffelmos:
Skræl kartofler og skær dem i mindre tern (3-4 cm), kog dem i vand uden salt i 20 min., mos kartoflerne med en elpisker eller en støder. Tilsæt smør, mælk, muskatnød og mælk og rør det godt igennem, smag til med salt.
|
|