Opskriftindex Opskriftindex              

  Opskrifter den 23. september 2013 135
Print Opskrift i PDF

Hovedret

 

Ingredienser:

Antal personer:4

ca. 1000 gr.

culottesteg

1 kg.

kartofler

½ ltr.

bouillon

½ ltr.

fløde

4 spsk.

rasp

10 bl.

timian
200 gr. løg

4 fed

hvidløg (kan udelades)
salt og peber
 

Fremgangsmåde: : Skræl kartoflerne, skær dem i 4-5 mm skiver (mandolinjern). Pil løg og skær dem  i tynde skiver (som til agurkesalat, Mandolinjern).  Smør et ildfast fad med margarine, hæld 4 dl.bouillon i bunden, læg et lag kartofler, drys med finthakkede timianblade, læg et lag løg, dererefter et lag kartofler o.s.v.. Knus/hak 3 fed hvidløg og bland i fløden, hæld fløden over kartoflerne, drys med rasp og et pænt drys salt og lidt peber. Sæt i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Bliver kartoflerne for brune, lægges stanniol over fadet.

Stegen ridses i tern og der drysses godt med salt i »sårene«, drys med lidt peber, lav små lommer i kødet og stik splitter af hvidløg i hullerne. Hæld det sidste af bouillonen (1 dl) i et ildfast fad, læg stegen i og steg den sammen med kartoflerne i 50-60 min. (pr. kg.). Har du et stegetermometer skal centrumtemperaturen være lige under 60°.  Lad kødet hvile tildækket i et kvarter inden udskæring.  

Udskæring/servering: Skær kødet i tynde skiver (på tværs fra den spidse ende), når du er knap halvejs inde i stegen vendes den ¼ omgang, og skæres vinkelret på de første skiver

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

Dessertt 136

Fransk æbletærte m. creme

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

4-5 stk..

æbler

200 gr.

hvedemel

100 gr.

margarine

100 gr.

sukker

1 stk. æg

løg (afh. af størrelse)

1 stk.

citron

Creme:

2 stk.

æg

1½ spsk.

maizena

1/4 ltr.

fløde

100 gr.

sukker

½ stg.

vanilje

Tilbehør:

500 gr.

creme fraiche

50 gr.

sukker

½ spsk.

kanel

Fremgangsmåde: Smuldr margarinen i melet, tilsæt æg, sukker. Ælt det godt sammen tilsæt 1-2 spsk. vand for at samle dejen, (lidt vand ad gangen). Sæt dejen på køl i en times tid. Smør en tærteform med margarine, rul dejen ud og fór formen med dejen. Prik bunden med en gaffel og bag tærten i en 200° varm ovn til den tager lidt farve. Pres citronen og kom saften i en plastpose sammen med en kop vand. Skræl æblerne, fjern kernehus, skær dem i meget tynde både (ca. 5 mm.), og læg dem i posen med citronsaft. Ryst lidt så saften bliver fordelt. 

Creme: Hæld maizena op i en lille gryde. Hæld lidt fløde i, og rør alle klumperne i maizenaen væk. Kom æggene vanille (skrab kornene af) og resten af ingredienserne i, plus en nip salt. Varm op og rør godt rundt indtil der opstår en cremet konsistens, skal ikke koge. 

Fordel cremen på tærtebunden, sæt de afdryppede æblestykker i et taglagt mønster (på højkant) i cremen, riv lidt citronskal over æblerne, bland sukker og kanel og drys det over den færdige tærte. Sæt den i ovnen og bag den til den får en pæn brun farve. Serveres med en skål creme fraiche til.

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex