Opskriftindex              

  Opskrifter den 21. oktober 2013 139
Print Opskrift i PDF

Hovedret

 

Ingredienser:

Antal personer:4

2 stk..

svinemørbrad á ca. 500 gr.

1 kg.

kartofler

500 gr.

fine ærter (frost)

1 stk.

citron

50 gr.

peberrod revet

100 gr.

kapers
4 stk. benfri sild

1 kop

rasp

1 stk.

æg

250 gr.

smør
fedtstof til stegning, salt og peber
 

Fremgangsmåde: Bland rasp med 2 tsk. salt og ½ tsk. stødt peber og hæld det ud på en flad tallerken, pisk æg ned en gaffel i en anden tallerken. Pil de største sener af kødet, halver det på langs, bank dem flade med en kødhammer, så de bliver ca. 5 mm tykke. Bøj den spidse ende om ca. 5 cm. så schnitzslen bliver nogenlunde ensartet. Dyp den først i æg, lad det dryppe lidt af, dernæst i raspen og læg dem på en tallerken til de skal steges. Et kvarter før servering varmes en stor pande op med 50 gr. smør og 4 spsk. olie. Når fedtstoffet er rigtigt godt varm, lægges kødet på og steges 2-3 min, vend  kødet og efter 1 min. skrues ned for varmen, evt. sluk og brug eftervarmen. Kødet lægges på et fad pyntes med 1-2 skiver citron lidt sild kapers og peberrod. Kom resten af smørret i panden og smelt det sammen med stegefedtet, serveres i en lille skål. Kartoflerne vaskes grundigt, evt. »øjne« fjernes, skær dem i 5 mm. skiver. Hæld et par skefulde olie i en plastpose, sammen med 2 tsk. salt 1 tsk. paprika og en lille smule stødt chili. Bland det godt i posen kom kartoffelskiver i og ryst det godt sammen. Tag en bradepande, læg bagepapir på og fordel kartoffelskiverne. Sættes i ovnen ved 200°, når de tager lidt farve røres lidt rundt i skiverne og lad dem stå til de er pæne lysebrune. Sæt en lille gryde på varmepladen bring ca. ¾ l. vand i kog, kom lidt salt i og giv ærterne et opkog (se på posen). Når de er bragt i kog igen, sluk for pladen og lad dem stå nogle min. Hæld dem i et dørslag og serveres med i en lille skål.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Opskrift i PDF

Dessert 140

Indbagt is m. marengslåg

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

1 stk..

lagkagebund

3 stk.

æggehvider

2½ dl.

flormelis (175 gr.)

1 tsk.

vaniljesukker

1 ltr.

is

½ gl.

kirsebær

Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. 
Pisk til æggehviderne er MEGET seje.

Skær lagkagebunden til så den passer i omkreds til isen. Læg den i et ildfast fad, fordel kirsebærrene på lagkagebunden. Læg isen i  ET stort stykke ovenpå  og dæk isen med æggehvidemassen. 
Isen skal være 100% dækket, i så jævnt et lag som muligt, ellers smelter isen i ovnen. 
Sættes i ovnen 15 minutter før servering. Bages i ca. 10 minutter i den 225° forvarmede ovn, til marengsen begynder at tage farve

 

Tips: Tag ikke isen ud af fryseren før alt andet er klar!

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex