Opskriftindex              

  Opskrifter den 4. november 2013 141
Print Opskrift i PDF

Forret

 

Ingredienser:

Antal personer:4

2 stk..

løg store

3 stk.

æg

100 gr.

mel

1 stk.

citron

1 dl.

mælk

125 gr.

rejer
4 skv. røget laks

1/4 stk.

iceberg salat

200 gr.

flødeost m. purløg (el. andre krydderurter)

100 gr.

madlavningsfløde

1 spsk.

peberrodssalat
1/2 dl. olie
dild til pynt, salt og peber
 

Fremgangsmåde: Pil løgene, skær dem i ensartede skiver, kog dem i en lille gryde til de er klare. Hæld vandet fra (brug et dørslag) og lad dem dryppe af til de er helt tørre.

Pisk 2 æg, tilsæt mælk, mel, en lille tsk. salt. Dejen skal være ret tynd. Kom de tørrede løgringe i dejen, kom en halv kop olie på en pande og del dejen til 4 »kager« af massen, form dem så de er pæne runde og lige tykke. Steg dem i olien, så de er gyldne på begge sider.

Kom rejer i en skål og pres saften af ½ citron over. Gem skallen, den skal rives til pynt. Bland flødeost, peberrodssalat og fløde.

Kog et æg hårdkogt, del i skiver med en æggedeler.

Skær den skyllede salt i tynde strimler, fordel den på 4 desserttallerkner. Læg en »løgkage« på salatstrimlerne, læg en skive laks ovenpå (i rynker), et par skefulde ostecreme ovenpå laksen, fordel, rejerne på cremen, læg en af de midterste skiver æg midt på rejerne, som et øje, hak resten af æggeskiverne og læg rundt om »øjet«, pynt med lidt revet citronskal og et par dildkviste. Er der creme i overskud , kom det i en lille skål og giv med som supplement.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  143

Oksefilét m. ovnstegte rodfrugter i karry og bagte kartofler

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

ca. 1 kg.

oksefilét

2 stk.

løg

1 spsk.

mel

1/2 ltr.

mornay sauce

4 stk.

bagekartofler

200 gr.

rødbeder

2 stk.

gulerødder

2 stk.

pastinakker el. persillerod

1/4 stk.

selleri

2 tsk.

karry evt. mere (efter smag)

4 dl.

bouillon

250 gr.

smør

Fremgangsmåde: Krydr kødet med salt og peber, er der et fedtlag, så rids det i tern og gnid godt med salt i. Svits kødet på en meget varm pande med et par skefulde olie, først med fedtsiden nedad og derefter de andre sider. Læg derefter kødet i et ildfast fad, hæld 2 dl. bouillon ved og sæt i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Har du et stegetermometer skal middeltemperaruren være 60°. Når temperaturen er nået, tages kødet ud af ovnen og tildækkes med et par lag staniol i ca. 15 min. inden det udskæres i tynde skiver.

Skræl alle rodfrugterne, skær dem i mindre stykker, (ca. 2-3 cm. tern,), kom et par spsk. olie på panden tilsæt karry og »brænd det af«, hæld rodfrugterne i og steg dem på panden i nogle minutter, løgene skæres i både og steges med. Drys melet over og rør lidt rundt nogle gange, tilsæt bouillon og Mornay sauce, lad det koge op og hæld det derefter i et ildfast fad, der sættes i ovnen ved siden af kødet.  Skal have 20-30 min.

Bagekartoflerne vaskes grundigt, kog dem i ca. 10 min. sæt dem derefter i ovnen i ca. 45 min. afh. af størrelsen. Pak de færdige kartofler ind i stanniol, ikke mens de er i ovnen, men for at det ser pænere ud ved servering. Skær nogle skiver smør til fyld i kartoflerne.

                             

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex