Opskriftindex

  Opskrifter den 13. januar 2014 145
Print Opskrift i PDF

 

Hovedret

Ingredienser:

Antal personer:4

4 stk.

kyllingebryster

4 skv.

lufttørret skinke

2 stk.

løg

100 gr.

flødeost m. urter

200 gr.

champignon

1 kg.

kartofler små nemme

Salat:

1 stk.

iceberg salat

200 gr.

tomater cherry el. lignende

1 bdt.

radiser

½ stk.

agurk
Dressing:
4 spsk. olie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning flydende
Sauce:
300 gr. champignon
1 stk. løg finthakket
½ ltr. morney sauce
2 dl. grønsagsbouillon
 

Fremgangsmåde: Rens kyllingestykkerne, snit en »lomme« på langs og fyld en spsk. ost i, krydr med salt og peber efter smag, og vikl skinken om kødet. Pil løgene og snit dem ret fint. Rens champignon og skær dem i små tern (max. 1 cm.). kom lidt olie på en pande og steg champignon i nogle minutter, tilsæt derefter løg og steg til løgene er klare, (skal ikke tage farve). Tag 4 stykker staniol (2 lag), fordel løgblandingen på staniolen, læg kødstykket på og luk pakken. Læg pakkerne i et ildfast fad, sæt i ovnen ved ca. 180° i ca. 40 min.

Vask kartofler grundigt, fjern evt. »øjne«. Lad dem tørre, kom 2 spsk. olie i en plastpose, 1 spsk. groft salt, kom kartoflerne i og ryst det hele godt sammen. Læg bagepapir på en bageplade, fordel kartoflerne på pladen og sæt i ovnen samtidig med kødet, skal have ca. lige lang tid.

Rens salat delene, riv el. skær salaten i passende stykker, flæk agurken, fjern lidt af kernerne med en teske og skær i skiver, del tomater, skær radiser i tynde skiver, bland salaten i en skål, rør dressingen sammen og hæld over salaten.

Rens champignon og skær i mindre stykker, kom lidt olie på panden, steg champ. i nogle min. tilsæt bouillon og Morney, er det for tyndt, giv det lidt jævning og kog op.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Dessert  146

Tærte med mango/banan m. marcipanlåg.

klik for stort billede

 

Ingredienser:

Antal personer:4

2 stk.

bananer

1 stk.

mango

2 dl.

mel

1 spsk.

sukker

50 gr.

smør

1-2 stk.

æggeblommer

2 spsk.

marmelade (abrikos el. orange)

4 stk.

æggehvider

125 gr.

marcipan

0,5 ltr.

creme fraiche

Fremgangsmåde: Smuldr smør i mel og sukker og saml dejen med æggeblommen, brug evt. ½ æggeblomme mere, hvis ikke dejen vil »hænge sammen«. Stil dejen på køl i 30 min. Rul ud på et bord (brug evt. et stykke bagepapir). Fo'r et smurt tærtefad med den udrullede dej, prik bunden med en gaffel og forbag tærten i ca. 20 min. ved 180° Lad tærten køle lidt af, fordel marmeladen på bunden. Skær mangoen på langs på begge sider af stenen, snit de 2 dele uden sten i tern uden at skære igennem skindet, skær ternene af skindet. Fjern sten og skind fra midterstykket og skær det i tern. Fordel stykkerne på tærten, skær bananerne i skiver og fordel dem på mangoen.
Pisk de 4 æggehvider godt stive, riv marcipanen i æggemassen og lav et låg til tærten, sættes i ovnen ved 200° og lad den stå til tærten bliver pænt lysebrun. Serveres lun med creme fraiche, evt. flødeskum til.

                             

Tilbage til arkiv      Til top   Til opskriftindex