Fremgangsmåde:
Tag
et stykke bagepapir, læg 4 skiver bacon til side, del resten af pakken midt
over, tag 4 af de halve skiver fra, læg resten af de halve baconstykker på tværs
af bagepapiret, tag hver anden skive og læg dem dobbelt, læg en af de hele
skiver på langs, ved ombukningen, er de ikke lange nok, forlænges de med de 4
gemte halve skiver. Læg nu de ombøjede skiver tilbage og buk fra den anden
side og fortsæt fletteriet. Pil og riv løget, kom det i en skål. Rens
guleroden og skær den i ca. 5 mm. tern. Rens champignon og del dem med en æggedeler,
først med roden opad, drej den en kvart omgang og til sidst på tværs, så har
du fået firkantede stykker ud af det. Rens peberen, fjern kerner og frøstol,
skær først i 5 mm strimler og derefter i tern. Gulerødder svitses i nogle få
min. i en spsk. olie på en pande. Kom æg, mælk, rasp, salt og peber i skålen
med det revne løg og pisk det godt sammen, kom farsen i og rør godt sammen, når
farsen er rørt godt sammen tilsættes champignon, gulerod og peber og det hele
æltes godt sammen (med hånden), til en ret fast fars. Form nu et farsblød på
baconfletteriet. Smør et ildfast fad, læg det over brødet og vend det rundt.
Smuldr el. riv bouillonterningen og drys på begge sider af farsen, (væden
kommer fra farsen). Læg stanniol over fadet og bag i ovnen ved 180° i 40 min.
Fjern stanniol og sæt temperaturen på 200° og bag til baconen er pænt brun.
Kartofler:
Skær roden af løgene og halver dem, pil dem og skær i skiver (mandolinjern),
kom løgene på en pande med 1 spsk. olie og 2 spsk. vand, steg til de er klare
(uden at tage farve) Rens kartofler og skær i skiver (mandolinjern). Læg
halvdelen af kartoflerne i et smurt ildfast fad, derefter de skivede løg og så
resten af kartoflerne. Pisk fløde, mælk, mel, æg og krydderier sammen og hæld
over kartoflerne, drys osten over, læg stanniol over og bag på samme måde som
kødet.
|