Opskriftindex

  Opskrifter den 8. september 2014 154
Print Opskrift i PDF

 

Forret

Ingredienser:

Antal personer:4

1 stk.

agurk

4 skv.

laks

1/2 stk.

ananas
1/4 stk. rød peber

1/2 stk.

æble
1 stk. citron
125 gr. rejer
1 stk. agurk
1/2 pk. flødeost m. krydderurter
200 gr. creme fraiche
1 stk. flûte
 

Fremgangsmåde: Skyl agurken og skær den på langs på et mandolinjern (tynd og strimler) på alle 4 sider, skær derefter 4 skiver lidt tykkere. Tag strimlerne fra en side og skær i 5 mm stykker. I de 4 tykke skiver laves ridser i kanten med ca. 2 cm. mellemrum og ca. 5 mm. ind i siden, form skiven til en ring og »lås« med et par snit. Tag de 24 pæneste rejer fra til pynt. Skær peber og æble i ca. 5 mm. terninger. Læg en skive laks i agurkeringen, lad noget af skiven gå ud over kanten ved samlingen (for at holde lidt på den), sæt ringen med laks på en skive ananas. Bland creme fraiche og flødeost sammen, de overskydende rejer og hvis der er overskud af laks, hakkes groft og tilsættes sammen med peber, agurkestykker og æblestykkerne. Fordel blandingen i »agurkeringene«, skær 2 skiver citron og halver dem.

Pynt: Sæt en halv citronskive i midten med buen opad, sæt 3 rejer på hver side på samme måde (som cykeleger) og drys lidt friskkværnet peber over. Flûtes lunes i ovnen inden servering.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  155

Forloren »Mejdal hare« med baconflet.

klik for større billede 

 

Ingredienser hare:

Antal personer:4

500 gr.

svine/kalvefars gerne med høj fedt%

1 stk.

løg

1 pk.

bacon

1-2 stk.

gulerødder

3/4 stk.

rød peber

125 gr.

champignon

1 kop

mælk

1 stk. 

æg

2 spsk.

rasp

1 stk.

bouillon terning okse

1 tsk.

salt

1/2 tsk.

peber

Ingredienser kartofler:

8-900 gr.

kartofler

2 stk.

løg, store

1 stk.

æg

1 tsk.

muskat (stødt)

2 tsk.

salt

1/2 tsk.

peber

1/2 ltr.

piskefløde

1 kop

mælk

1 spsk.

mel

ca. 100 gr.

revet ost

Fremgangsmåde: Tag et stykke bagepapir, læg 4 skiver bacon til side, del resten af pakken midt over, tag 4 af de halve skiver fra, læg resten af de halve baconstykker på tværs af bagepapiret, tag hver anden skive og læg dem dobbelt, læg en af de hele skiver på langs, ved ombukningen, er de ikke lange nok, forlænges de med de 4 gemte halve skiver. Læg nu de ombøjede skiver tilbage og buk fra den anden side og fortsæt fletteriet. Pil og riv løget, kom det i en skål. Rens guleroden og skær den i ca. 5 mm. tern. Rens champignon og del dem med en æggedeler, først med roden opad, drej den en kvart omgang og til sidst på tværs, så har du fået firkantede stykker ud af det. Rens peberen, fjern kerner og frøstol, skær først i 5 mm strimler og derefter i tern. Gulerødder svitses i nogle få min. i en spsk. olie på en pande. Kom æg, mælk, rasp, salt og peber i skålen med det revne løg og pisk det godt sammen, kom farsen i og rør godt sammen, når farsen er rørt godt sammen tilsættes champignon, gulerod og peber og det hele æltes godt sammen (med hånden), til en ret fast fars. Form nu et farsblød på baconfletteriet. Smør et ildfast fad, læg det over brødet og vend det rundt. Smuldr el. riv bouillonterningen og drys på begge sider af farsen, (væden kommer fra farsen). Læg stanniol over fadet og bag i ovnen ved 180° i 40 min. Fjern stanniol og sæt temperaturen på 200° og bag til baconen er pænt brun.

Kartofler: Skær roden af løgene og halver dem, pil dem og skær i skiver (mandolinjern), kom løgene på en pande med 1 spsk. olie og 2 spsk. vand, steg til de er klare (uden at tage farve) Rens kartofler og skær i skiver (mandolinjern). Læg halvdelen af kartoflerne i et smurt ildfast fad, derefter de skivede løg og så resten af kartoflerne. Pisk fløde, mælk, mel, æg og krydderier sammen og hæld over kartoflerne, drys osten over, læg stanniol over og bag på samme måde som kødet.

 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex