Opskriftindex

  Opskrifter den 22. september 2014 156
Print Opskrift i PDF

 

Hovedret

Ingredienser ben:

Antal personer:4

ca. 1 kg.

revelsben tykke uden ben og svær

1/2 ltr.

bouillon okse

1 stk.

gambrinus øl mørk
1 stk. løg grofthakket

5 stk.

peberkorn hele
1 stk.  timiankvist
1 - 2 stk. laurbærblade
1 tsk. salt

Ingredienser grønkål:

ca. 375 gr. grønkål hakket frost
2 dl. bouillon hønse
1/4 ltr. piskefløde
50 gr. smør
3 spsk. mel
1 tsk. sukker
salt og peber

Ingredienser kartofler:

ca. 750 gr. kartofler små gerne asparges
2 spsk. smør
4 spsk. sukker
salt og peber
 

Fremgangsmåde: Læg revelsbenene i en gryde, tilsæt øl, bouillon, løg, peberkorn, timiankvist, laurbærblade og salt. Bring i kog og lad det simre i en times tid under låg. (Lad gerne benene trække i lagen til næste dag). Et andet råd: Gem lagen i fryseren, den kan pifte enhver sovs op. Steg benene brune på en pande, hold dem evt. varme i ovnen indtil servering.

 

Grønlangkål: Pisk mel, fløde og bouillon sammen i en gryde og bring det i kog under piskning. Pisk smørret i. Skru ned for varmen og kom kålen i. Varm den igennem og smag til med salt, peber og og sukker.

Brunede kartofler: Kog kartoflerne og pil dem. Hæld varmt vand over de kolde kartofler og lad dem stå i 5-10 minutter. Hæld vandet fra. Drys sukker på en tør pande og smelt det uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og kom kartoflerne på panden. Ryst jævnligt panden, så sukkerlagen fordeler sig jævnt. Hvis kartoflerne er kolde, når de kommer på panden vil sukkeret måske stivne, men skru blot lidt op for varmen, så smelter det igen. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden til de bliver pænt lysebrune over det hele.

 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Dessert  155

Amerikansk frugtsalat.

klik for større billede 

 

Ingredienser creme:

Antal personer:4

1/2 stk.

citron

1/2 stk.

appelsin

2 stk.

æg past.

4 spsk.

sukker

2 dl.

piskefløde

Ingredienser fyld:

1 stk.

æble

1 stk.

pære

1 stk.

banan

1 stk.

blomme

10 stk.

druer

50 gr.

chokolade

Fremgangsmåde: Pres citron og appelsin. Pisk saften med æg og sukker. Sæt skålen i en gryde med simrende vandbad og pisk til cremen tykner. Køl cremen af. Pisk fløden stiv og vend den i cremen. Skræl æbler, pærer og bananer, skyl blommer og druer godt, halver druerne, skær de andre frugter i tern og bland dem med cremen. Anret frugtsalaten portionsvis og pynt med groftrevet chokolade.

 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex