Opskriftindex

  Opskrifter den 6. oktober 2014 158
Print Opskrift i PDF

 

Forret

Ingredienser ben:

Antal personer:4

4 stk.

toast grov
smør til toast

ca. 250 gr.

kyllingekød, bryst el. inderfilet
1 stk. bouillonterning okse

250 gr.

skyr
1/4 bg. peberrodssalat
1 spsk. mangochutney
4-6 stk. salatblade
1/2 ds. champignon
6 skv. bacon
1 ds. aspargessnitter
1 stk. æg hårdkogt
karse til pynt
salt og peber

Fremgangsmåde: Rens og skyl kødet, kom et par deciliter vand i en lille gryde, smulr bouillon-terningen i og bring i kog, læg kødet i kog det ca. 10 min. Lad kødet køle lidt af i væden. Når det er kølet ned, hældes det i et dørslag, væden gemmes i en gryde. (skal. bruges senere) Smør toastskiverne med lidt smør og rist dem pænt lysebrune i en pande. halver baconskiver på tværs, rist de 12 stykker på panden, til de er pænt brune. Tag skiverne op og læg dem på et par lag køkkenrulle. Skær champignon i mindre stykker og rist dem i baconfedtet på panden og lad køle af.

Kog ægget i 6-7 min. evt. i en æggekoger, del det på tværs med æggedeleren, tag de 4 midterste skiver fra, skal bruges til pynt, hak resten og kom i salatblandingen. Bland skyr, peberrodssalat, champignon og mangochutney sammen i en skål, skær kødet i små tern, evt. skæres asparges i mindre stykker. Det hele blandes sammen og smages til med salt og peber.  
Anrettes på desserttallerkener. På toasten lægges salatblade, så kyllingeblandingen, en æggeskive lægges som »et øje« midtpå, pyntes med lidt karse og 3 skiver bacon lægges ovenpå, som en trekant om æggeskiven.


 

  

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

Opskrift i PDF

Hovedret  159

Okseruller m.bacon, kartoffelmos og porrer

klik for større billede 

 

Ingredienser:

Antal personer:4

8 skv.

minutbøffer el. lignende

8 skv.

bacon

2 stk.

løg (det ene finthakket)

suppen fra kyllingekødet)

1/2 ds.

champignon

1 bdt.

porrer

2-3 stk.

gulerødder

1 tsk.

muskatnød

1 kg.

kartofler

2 stk.

æg

100 gr.

smør

1/4 ltr.

piskefløde

salt og peber

Fremgangsmåde: Kom lidt friskværnet peber på kødstykkerne, læg et stykke bacon på, er der en stor runding på den ene side foldes ca. 1 cm. af »buen« ind, så faconen bliver pænere, drys en lille spsk. finthakket løg på og rul kødet til en lille pølse, begynd fra den tyndeste ende, bind en bomuldssnor om (2 omgange) for at holde sammen på rullen. Brun rullerne på alle sider på en ret varm pande, i en lille smule olie.

Rens gulerødder og skær dem i skiver, svits gulerødder og champignon i nogle min. på panden, hældes derefter i suppegryden sammen med et grofthakket løg. Kom gambrinus og »kyllinge-suppe« i gryden læg kødrullerne i, er der overskydende bacon skæres det i mindre stykker steges brune og og tilsættes, kom resten af fløden(ca. 1½ dl.) i. Lad det småsimre i en times tid. Tag kødet op og jævn sovsen med lidt maizena oprørt i vand. Farves med lidt kulør, smag til med salt og peber, pil snoren af kødet og kom det i gryden igen.  
Rens porrer og skær i ca. 4 cm. stykker, og kog dem møre i en gryde mad letsaltet vand.    
Skræl kartoflerne og skær i mindre stykker
, kog dem i usaltet vand i 15-20 min. hæld vandet fra, kom 50 gr. smør i de varme kartofler og mos dem med en kartoffelmoser. Pisk 1 dl. fløde, æggeblommer, muskat og 1 tsk. salt sammen, når mosen er kølet lidt af, røres blandingen i mosen, æggehvider piskes godt og vendes forsigtigt i til sidst. Smør et ildfast fad og kom mosen i. Bages i ovnen ved 200° til toppen tager lidt farve.  
Server med kartoffelmosen og de kogte porrer til.

 Tilbage til arkiv          Til top          Til opskriftindex