Fremgangsmåde:
Skyl
fileterne, skær i skiver på tværs ca. 3-4 cm. Kom fiskestykkerne i en gryde,
kom vand i så fisken er dækket, kom 2 spsk. eddike i pr. liter vand, pil 1 løg
og skær i tynde både, kom peberkorn, laurbærblade og groft salt i og bring i
kog. Når gryden er i kog, skues ned på lavt blus, skum evt. urenheder af med
en hulske og efter 3. min. slukkes, men lad gryden stå på den varme plade i
5-10 min. Steg bacontern på en tør pande, når ternene er pænt brune, tages
de af panden med en hulske og lægges på køkkenrulle, fedtet på panden gemmes
til senere. Kog kartoflerne møre og pil dem, kom en god klat smør i fedtet på
panden og rist kartoflerne lidt, måske ad flere gange, skal ikke være som
brune kartofler.
Smelt
ca. 30 gr. smør i en gryde, når det er smeltet røres melet i, derefter mælk
og ca. ½ ltr. kogevand fra fiskegryden, kog det godt igennem, smag til med salt
og rør sennep i lidt ad gangen, hellere for lidt end for meget, inden servering
puttes et par klatter smør i
.
Tilbehøret:
Bacontern, finthakket løg, hakket æg, revet peberrod, rødbedetern, kapers og
ekstra sennep sættes på bordet i små skåle og sendes rundt inden de varme
dele. Læg evt. et rent viskestykke på fiskefadet til at suge vandet.
Husk retten er
kun komplet hvis der er levende lys på bordet! |