Fremgangsmåde:
Skræl
kålrabien og skær den i tern på ca. 2 cm. rens gulerødder og skær dem i
mundrette stykker. Kom kålrabitern en gryde med koldt vand, når det kommer i
kog, hældes vandet fra (det første vand tager det skarpe af smagen). Kom nyt
vand i gryden og hæld også gulerødderne i, kom lidt salt i vandet og kog til
rodfrugterne er næsten møre, de må godt have lidt bid. Når rodfrugterne er
kogt hældes vandet fra (gem noget af vandet), læg låg på gryden for at holde
på varmen mens sovsen laves. Smelt margarinen i en gryde melet piskes i med
piskeris, 3 dl. af kogevandet piskes i, lidt ad gangen og koges godt op. Kom
piskefløden i og kog sovsen igennem under omrøring/piskning i nogle min. Smag
til med salt og peber og bland rodfrugterne i
Pisk æg, løg, 1 dl. mælk, rasp, 1 tsk. peber og 2 tsk. salt sammen og rør
rigtig godt sammen med farsen, brug gerne en håndmixer, er farsen for fast brug
lidt mere mælk eller grønsagsvand. Lad gerne farsen trække en halv time, evt.
i køleskab, inden stegningen.
Smelt margarine på panden, form dellerne med en spiseske, (dyp skeen i det
varme fedtstof eller i vand, så slipper farsen lettere), lægges på panden og
steges på begge sider ved middel varme til de er gennemstegte.
|