Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 175°
varmluft. Du skal bruge 2 skåle. Kom olien, sukker, æg, og mælk i den ene,
pisk det godt sammen, brug ikke elpisker, for så får du en masse luftbobler i.
Hæld knap halvdelen af massen i den anden, skål. Sigt 175 gr. mel,
vaniljesukker og 1 tsk. bagepulver i den ene skål, bland det godt sammen og sæt
til side. Sigt de sidst 125 gr. mel, 1 tsk. bagepulver, kakaopulver fintrevet
appelsinskræl (kun det gule af skallen) i den anden skål og bland godt sammen.
Tag
en springform ca. 23 cm. læk bagepapir over bunden og klem det fast, klip
strimler af det overskydende papir og sæt i klemme i kanten. Begynd med
vaniljedejen, læg 2 spsk. dej i en klat i midten, derefter 2 spsk. kakaodej
midt på det første. Brug mindre og mindre portioner efterhånden, (det er de første
ringer der bliver størst), dejen
flyder ud og ligner en skydeskive, når du har brugt al dejen har kagen nået
randen. Sæt den i ovnen i ca. 50 min. prøv med et spyd, er der ikke dej på er
kagen færdig. Lad kagen hvile i 5 min. på en bagerist og løsn den fra formen.
Serveres
gerne lun, med creme fraiche med 1 spsk. appelsinsaft og mango chutney i blandet,
(mangoen findeles gennem et dørslag).
|