Fremgangsmåde:
Pil
nettet af skinken, skær sværen i diagonale tern på ca. 1 cm. læg den
i et ovnfast fad med skindsiden nedad, kom 1-2 kopper vand og 2 laurbærblade
ved og sæt i ovnen i ½ time ved 200°. Rens alle rodfrugterne og skær
dem i stykker på ca. 2 cm., pil løgene
og skær dem i både. Tag en frostpose, kom 2 spsk. olie, sennep,
honning, 1 tsk. salt, timian og ½
tsk. peber i, bland det godt
sammen, kom rodfrugterne i og rul posen rundt nogle gange så det hele
bliver fordelt. Læg bagepapir i en bradepande, fordel rodfrugterne på
den, tag skinken fra fadet og læg den ovenpå rodfrugterne med
skindsiden opad, bland sennep, honning og nelliker sammen og smør sværen
med det, sæt pladen midt i ovnen og giv det hele ca. 40 min. ved 200°.
Smør gerne en gang mere med sennepsblandingen undervejs.
Smelt 50 gr. margarine i en gryde, kom 1 spsk. mel i og rør sammen, kom
fløden i og kog det op, kom spinaten i og varm det igennem i et par
minutter.
Anretning:
Skær skinken i skiver ca. 1-1,5 cm. lægges i den ene side af et
fad, læg rodfrugterne ved siden af og spinaten i en skål.
|