Forret    166
Print Opskrift i PDF

 

Æg i pølseramme

klik for stort billede

Se flere billeder: klik her

Print Opskrift i PDF 166

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk.

grov toast gerne store

 

4 skv.

skinke 

 

6 stk.

røde pølser

 

4 stk.

salatblade

 

2 stk.

æggehvider

 

½ spsk.

sød fransk sennep

 

2 spsk.

mayonnaise

 
tomatketchup hot
karse til pynt

salt og peber

 

 

Fremgangsmåde: Pisk de 2 æggehvider meget stive, bland mayonnaise og sennep sammen og bland i æggehviderne.
Flæg pølserne og lav en ramme yderst på brødet, skæres i smig så nøjagtigt som til en fotoramme. Lav et hul midt i brødet med et glas på ca. 8 cm. Rist brødet en smule på panden. Læg en skive skinke på en bageplade med bagepapir, smør lidt af æggemassen på toasten rundt om hullet som lim på skinken, smør resten af æggemassen på oversiden rundt om hullet og læg »pølserammen« ovenpå. Slå et æg ud og fyld i hullet, Sættes i ovnen ved 200° og bages til ægget er færdigt.
Overskydende pølsestykker bages med og spises af kokken.

Anretning: Læg et salatblad på en dessert tallerken, læg skinketoasten ovenpå, lav en tynd ring med tomat ketchup rundt om ægget og drys med lidt karse.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedret    167
Print Opskrift i PDF
Glaseret skinke på stegte rodfrugter m, flødestuvet spinat.

klik for stort billede

Se flere billeder: klik her

   

Ingredienser: Antal personer: 4
1 stk. skinke ca. 1 kg.
2 stk. laurbærblade
1,5 kg. blandede rodfrugter
2 stk. løg
2 spsk. sød fransk sennep
2 spsk. olie
1 tsk. salt
½ tsk. peber
2 spsk. honning flydende
2 tsk. timian tørret
500 gr. spinat hakket frost
½ ltr. madlavningsfløde
TIL SKINKEN
1 spsk. sød fransk sennep
2 spsk. honning flydende
½ tsk. nelliker stødt
olie, salt og peber

 

Fremgangsmåde: Pil nettet af skinken, skær sværen i diagonale tern på ca. 1 cm. læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad, kom 1-2 kopper vand og 2 laurbærblade ved og sæt i ovnen i ½ time ved 200°. Rens alle rodfrugterne og skær dem i stykker på ca. 2 cm., pil  løgene og skær dem i både. Tag en frostpose, kom 2 spsk. olie, sennep, honning, 1 tsk. salt, timian og  ½ tsk. peber i,  bland det godt sammen, kom rodfrugterne i og rul posen rundt nogle gange så det hele bliver fordelt. Læg bagepapir i en bradepande, fordel rodfrugterne på den, tag skinken fra fadet og læg den ovenpå rodfrugterne med skindsiden opad, bland sennep, honning og nelliker sammen og smør sværen med det, sæt pladen midt i ovnen og giv det hele ca. 40 min. ved 200°. Smør gerne en gang mere med sennepsblandingen undervejs.

Smelt 50 gr. margarine i en gryde, kom 1 spsk. mel i og rør sammen, kom fløden i og kog det op, kom spinaten i og varm det igennem i et par minutter.

Anretning:
Skær skinken i skiver ca. 1-1,5 cm. lægges i den ene side af et fad, læg rodfrugterne ved siden af og spinaten i en skål.
 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.