Fremgangsmåde: Kom
det revne løg i en skål sammen med 1 kop mælk, rasp, æg, en strøget
tsk. peber og en tsk. salt. Rør det hele godt sammen og rør farsen i
blandingen (grundigt). Læg film over og sæt på køl i ½ time.
Afpuds
mørbraden. Kom 2 spsk. olie på en pande, kom det afpudsede på panden
(der er smag i det) og brun mørbraden sammen med. Lad mørbraden afkøle.
(gem panden med fedtet). Tag et stykke bagepapir, læg halvdelen af
baconstykkerne herpå ved
siden af hinanden. (Skal gerne fylde næsten lige så meget som længden
af mørbraden). Tag en strimmel bagepapir og læg på tværs af
baconstykkerne midtpå. Fold hver anden af baconstykkerne ind over
bagepapiret, læg nu en strimmel bacon på tværs, læg de ombøjede
stykker tilbage og flet videre. Bred farsen ud midt på baconflettet, cå.
3 gange så meget som tykkelsen af mørbraden (lidt matematik). Brug
bagepapiret til at »rulle« bacon/farsen om mørbraden, læg den i et
ildfast fad og giv den ca. 40 min. i ovnen ved 180°, bliver den for
brun læg stanniol over lidt af tiden. Kog kartofler og pil dem når de
er kogt. Rens gulerødder og skær i 5 cm. stykker og kog dem møre.
Rens champignon del dem med en æbledeler, skær stokken i 1 cm. skiver
og brun dem på panden (i fedtet fra mørbraden). Sovsen tilberedes
efter anvisning på posen, tilsæt de stegte champignon.
Skær
mørbraden i skrå skiver på 2-3 cm. og server kartofler/gulerødder og
sauce til.
|