Hovedret   172
Print Opskrift i PDF
Kyllingebryst med bagt kartoffel og coleslaw

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk.

bagekartofler  

1 tsk.

basilikum stødt  

Coleslaw:

 
1 stk.

gulerod stor

1 stilk

bladselleri

 

150 gr.

hvidkål

 
1 spsk. løg revet  
1 stk.

æble

 
3 spsk. yoghurt
2 tsk. sennep dijon
½ tsk. vineddike
Kylling:
4 stk.

kyllingebryst

1 dl. yoghurt
50 gr. cornflakes
1 spsk. soya

 

Fremgangsmåde: Halver kartoflerne, så der bliver så store flader som muligt. Rids skærefladen i tern, ca. 1 cm. dybt. Bland ½ dl. olie med 1 tsk. salt, ½ tsk. peber og 1 tsk. basilikum, pensl ridserne med blandingen, sæt kartoflerne på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Sættes i ovnen ved 200° i ca. 45 min. afh. af størrelse. Pensl evt. en gang mere undervejs.  

Kylling:
Kom yoghurt i en plastpose sammen med soyasaucen bland det sammen og smag til med lidt salt og peber, kom kyllingestykkerne i og vend dem godt rundt. Lad stykkerne ligge i ½ time, vend af og til. Tag en dyb tallerken, knus cornflakes (så de bliver ca. halveret), vend kødet i så det bliver belagt overalt, læg dem på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen sammen med kartoflerne, skal nok have ca. samme tid som kartoflerne, vend dem en gang undervejs, så de bliver pænt ensartede.

Coleslaw: Kom yoghurt i en skål, bland sennep, løg, honning og vineddike i og rør det hele godt sammen. Rens og riv guleroden i skålen (groft), fjern stilk og kærnehus og riv også æblet i, fjern det yderste lag af kålen og snit meget fint, selleristilken skæres i meget tynde skiver, rør/bland det hele sammen og smag evt. til med salt, peber og måske sukker.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert    173
Print Opskrift i PDF
Friskfrugtdessert m. flødeboller.

klik for stort billede
Se flere billeder: klik her

   

Ingredienser: Antal personer: 4
2,5 dl. piskefløde
2,5 dl. creme fraiche
1 tsk. vaniljesukker
200 gr. makroner
12 stk. flødeboller
150 gr. chokolade
125 gr. jordbær friske
125 gr. ananas
125 gr. vindruer

 

Fremgangsmåde: Tag et ildfast fad, knus makronerne og fordel i bunden, mas flødebollerne ned i makronerne med bunden opad. Pisk fløden sammen med vaniljen, vend creme fraichen i fløden og fordel massen over flødebollerne. Pynt med frugterne evt. i mindre stykker. Til sidst brækkes eller rives groft chokoladen og drysses over.

En let og frisk sommerdessert

Andre frugter kan naturligvis også bruges.

 

                

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.