Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne, er det nye bare
skrubbes og skæres i skiver (evt. mandolinjern). Smør et ildfast fad
med fedtstof, læg et par lag kartofler i (ca. halvdelen). pisk
madlavningsfløden med de hakkede løg, æggeblommer, pressede hvidløg,
muskat, evt. rest af ostecremen, salt og peber sammen og hæld over
kartoflerne, læg resten af kartoflerne i fadet, drys med den revne ost
og hæld piskefløden over. Læg stanniol over og sæt i ovnen i 1 time,
ved 175º, fjern stanniol og giv ca. ½ time mere.
Rens
kyllingestykkerne, snit en »lomme« i siden og læg en skefuld ost i,
vikl 2 skiver skinke (bacon) om. Tag et ildfast fad, krøl lidt stanniol
sammen og læg i bunden af fadet, (så kødet løftes en lille cm. fra
bunden), hæld cider i, læg stanniol over så kødet dampes, i ca. 20
min., tag stanniolen af og steg til de bliver pænt brune.
|