Fremgangsmåde:
Begynd med at koge kartoflerne. De skal i koldt
vand med en tilpas mængde salt. Kartoflerne er færdige, når du kan
stikke i dem, og der stadig er lidt modstand. Når de er færdige, hælder
du vandet fra og smider et viskestykke henover. Mens kartoflerne koger,
kan du passende gå i gang med sovsen. Hak et løg og sauter det i
margarinen - rør i det - det er vigtigt at, sovsen ikke tager farve.
Put melet i og rør i 3-4 minutter, så det bliver til en smør/ løg-bolle.
Hæld fløden i lidt i gangen, lad det småkoge nogle minutter, juster
tykkelsen med koge-vand (fra kartoflerne), indtil sovsen har den rette
gode tykkelse og lad den småkoge et par minutter. Kom hakket persille i
lige inden servering og vær ikke nærig med mængden, smag til med salt
og hæld lidt citronsaft i til allersidst.
Pisk æggene sammen med en gaffel i en tallerken eller et lille fad.
Bland raspen med salt og peber (en god portion peber). Vend flæskeskiverne
først i æg og derefter i rasp, kom fedtstof på panden og steg
skiverne et par minutter på hver siden. Tag bradepanden, læg risten
over og sæt de halvstegte skiver lodret i risten (med sværdsiden
opad). Steg dem færdige i 20-25 min. ved 175°.
|