Hovedret   176
Print Opskrift i PDF
Paneret flæsk m persillesovs. 


kommer senere

Se flere billeder: klik her


     

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

ca. 1 kg.

Brystflæsk i skiver (magert)

 

2 dl.

Rasp

 

ca. 60 gr.

Olie/margarineblanding

 

2 stk.

Æg

 

Salt og peber

 
 

ca. 1,5 kg

Kartofler

 

60 gr.

Margarine

 

3 spsk.

Mel

 

½ stk.

Løg finthakket

 

½ ltr.

Madlavningsfløde

 

1 spsk.

Citronsaft

 

1 bdt.

Persille

 
     

Fremgangsmåde: Begynd med at koge kartoflerne. De skal i koldt vand med en tilpas mængde salt. Kartoflerne er færdige, når du kan stikke i dem, og der stadig er lidt modstand. Når de er færdige, hælder du vandet fra og smider et viskestykke henover. Mens kartoflerne koger, kan du passende gå i gang med sovsen. Hak et løg og sauter det i margarinen - rør i det - det er vigtigt at, sovsen ikke tager farve. Put melet i og rør i 3-4 minutter, så det bliver til en smør/ løg-bolle. Hæld fløden i lidt i gangen, lad det småkoge nogle minutter, juster tykkelsen med koge-vand (fra kartoflerne), indtil sovsen har den rette gode tykkelse og lad den småkoge et par minutter. Kom hakket persille i lige inden servering og vær ikke nærig med mængden, smag til med salt og hæld lidt citronsaft i til allersidst.
Pisk æggene sammen med en gaffel i en tallerken eller et lille fad. Bland raspen med salt og peber (en god portion peber). Vend flæskeskiverne først i æg og derefter i rasp, kom fedtstof på panden og steg skiverne et par minutter på hver siden. Tag bradepanden, læg  risten over og sæt de halvstegte skiver lodret i risten (med sværdsiden opad). Steg dem færdige i 20-25 min. ved 175°.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Dessert    177
Print Opskrift i PDF
Svesketrifli


Kommer senere

Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

1 pk.

Sveskegrød

 

2 stk.

Æggeblommer (past.)

 
¼ pk.

Makroner

 

4 stk.

Tvebakker

 

1 tsk.

Vaniljesukker

 
2 spsk. Rom  
3 spsk.

Sukker

 
1/4 ltr. Piskefløde
50 gr.  Mørk chokolade

Fremgangsmåde: Bland rommen i sveskegrøden. Knus makronerne og tvebakker let (skal ikke være rasp). Kom et lag sveskegrød i en skål, derefter et lag makroner o.s.v.

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en lys æggesnaps. Pisk fløden og vend den forsigtigt i æggene og fordel det ovenpå sveske/makronerne.

Pynt evt. med lidt groftrevet chokolade eller mandelflager.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.