| |
Bruschetta
m skinke, pesto og spejlæg.
|
Klik for større klik
her
Se
flere billeder: klik
her
|
|
|
|
Ingredienser:
|
|
Antal personer: 4
|
4
skv.
|
Godt
brød f. eks. ciabatta
|
|
½
gl.
|
peberfrugt
(røget/syltet)
|
|
1
ps.
|
Tomater
(soltørret)
|
|
4-8
skv.
|
Lufttørret
skinke
|
|
2
spsk.
|
Basilikum
(frisk)
|
|
4
stk.
|
Æg
|
|
1
spsk.
|
Rosiner
|
|
0-2
fed
|
Hvidløg
|
|
|
Smør
|
|
Fremgangsmåde:
Smør
brødskiver på den ene side, rist dem på en brødrister, først med smørsiden
opad, derefter den anden side (ikke for meget).
Kom
peberfrugt, tomater, basilikum, rosiner og hvidløg i blenderen og hak
det til en smørbar pesto. Smag evt. til med ekstra salt og peber
Smør
et godt lag på brødskiverne (på smørsiden), læg skinkeskiverne på
i »bølger«, så de ikke går udover brødkanten. Sæt dem i en
forvarmet ovn (200°)
til skinken tager lidt farve.
Spejl
æggene og læg et spejlæg ovenpå den lune Bruschetta og server
straks.
|
Gullasch
m. kalvekød og kartofler
|
Klik for større klik
her
Se
flere billeder: klik
her |
Ingredienser:
|
|
Antal personer: 4
|
Ca.
800 gr.
|
Kalvekød
|
|
200
gr.
|
Gulerødder
|
|
100
gr.
|
Bacontern
|
|
1
stk.
|
Porre
|
|
2
stg.
|
Bladselleri
|
|
2
stk.
|
Løg
(grofthakket)
|
|
250
gr.
|
Champignon
|
|
2
stk.
|
Laurbærblade
|
|
1
stk.
|
Øl
|
|
1
kg.
|
Kartofler
|
|
0,5
ltr.
|
Grønsagsjuice
|
|
2
stk.
|
Laurbærblade
|
|
2
spsk.
|
Mel
|
|
2
tsk.
|
Paprika
|
|
0-2
fed
|
Hvidløg (knust - finthakket)
|
|
1/4
tsk.
|
Chili (pulver el flager)
|
|
1/4
ltr.
|
Piskefløde
|
|
Fremgangsmåde:
Skær kødet i ca. 2 cm. tern, (simremad skal simre ca. ½ time pr. cm. kød).
Kom
kødet og mel (iblandet salt og peber) i en plastpose og ryst det godt
sammen. Kom lidt olie på en pande og når den er godt varm brunes kødet
(evt. i 2 portioner). Kom det let brunede kød i en ca. 3 ltr. gryde, hæld
øl ved og lad det småkoge i ca. 15 min. Imens brunes bacontern, tag
dem op med en hulske og smid dem ved kødet. Svits de delte løg og kom
den ved kødet. Rens champignon, del dem i kvarte og steg dem i
baconfedtet. Gem dem til senere. Porre, bladselleri og gulerødder renses og skæres
i ca. 1 cm. skiver, svitses og gemmes også.Hæld
grønsagsjuicen ved kødet tilsæt laurbærblade og krydderier og lad
det simre ca. 45 min. Herefter tilsættes gulerødder og porre og simrer
med i et kvarter. Til sidst tilsættes fløde og champignon, kog
igennem, tilsæt lid kulør. Er retten for tynd jævnes med lidt maizena
(iblandes fløden). Smag til sidst retten til med salt og peber.
Kartofler
skrælles og koges og retten er klar til servering.
|
|
| |