Forret   178
Print Opskrift i PDF
Bruschetta m skinke, pesto og spejlæg. 



Klik  for større 
klik her
Se flere billeder:
klik her


     

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 skv.

Godt brød f. eks. ciabatta

 

½ gl.

peberfrugt (røget/syltet)

 

1 ps.

Tomater (soltørret)

 

4-8 skv.

Lufttørret skinke

 
2 spsk.

Basilikum (frisk)

 

4 stk.

Æg

 

1 spsk.

Rosiner

 

0-2 fed

Hvidløg

 

Smør

 

Fremgangsmåde: Smør brødskiver på den ene side, rist dem på en brødrister, først med smørsiden opad, derefter den anden side (ikke for meget).

Kom peberfrugt, tomater, basilikum, rosiner og hvidløg i blenderen og hak det til en smørbar pesto. Smag evt. til med ekstra salt og peber

Smør et godt lag på brødskiverne (på smørsiden), læg skinkeskiverne på i »bølger«, så de ikke går udover brødkanten. Sæt dem i en forvarmet ovn (200°) til skinken tager lidt farve.

Spejl æggene og læg et spejlæg ovenpå den lune Bruschetta og server straks.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Hovedret    179
Print Opskrift i PDF
Gullasch m. kalvekød og kartofler


Klik  for større  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

Ca. 800 gr.

Kalvekød

 
200 gr.  Gulerødder  
100 gr.  Bacontern  

1 stk.

Porre

 

2 stg.

Bladselleri

 

2 stk.

Løg (grofthakket)

 
250 gr.  Champignon  
2 stk.

Laurbærblade

 
1 stk. Øl
1 kg. Kartofler
0,5 ltr. Grønsagsjuice
2 stk.

Laurbærblade

2 spsk.

Mel

2 tsk.

Paprika

0-2 fed Hvidløg (knust - finthakket)
1/4 tsk.  Chili (pulver el flager)
1/4 ltr. Piskefløde

 

 

 

Fremgangsmåde: Skær kødet i ca. 2 cm. tern, (simremad skal simre ca. ½ time pr. cm. kød). Kom kødet og mel (iblandet salt og peber) i en plastpose og ryst det godt sammen. Kom lidt olie på en pande og når den er godt varm brunes kødet (evt. i 2 portioner). Kom det let brunede kød i en ca. 3 ltr. gryde, hæld øl ved og lad det småkoge i ca. 15 min. Imens brunes bacontern, tag dem op med en hulske og smid dem ved kødet. Svits de delte løg og kom den ved kødet. Rens champignon, del dem i kvarte og steg dem i baconfedtet. Gem dem til senere. Porre, bladselleri og gulerødder renses og skæres i ca. 1 cm. skiver, svitses og gemmes også.Hæld grønsagsjuicen ved kødet tilsæt laurbærblade og krydderier og lad det simre ca. 45 min. Herefter tilsættes gulerødder og porre og simrer med i et kvarter. Til sidst tilsættes fløde og champignon, kog igennem, tilsæt lid kulør. Er retten for tynd jævnes med lidt maizena (iblandes fløden). Smag til sidst retten til med salt og peber. Kartofler skrælles og koges og retten er klar til servering.

         

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.