| |
Marineret
kalkunbryst på rodfrugtebund.
|
Se større billede: klik
her
Se
flere billeder: klik
her
|
|
|
|
Ingredienser:
|
|
Antal personer: 4
|
900
gr.
|
Kalkunbryst
|
|
3
stk.
|
Bagekartofler
|
|
200
gr.
|
Gulerødder
|
|
200
gr.
|
Selleri
|
|
200
gr.
|
Persillerod
|
|
3
stk.
|
Løg
|
|
2
stk.
|
Laurbærblade
|
|
0,5
ltr.
|
Grønsagsjuice
|
|
2
spsk.
|
Mel
|
|
1/4
ltr.
|
Madlavningsfløde
|
|
2
kviste
|
Timian
|
|
Marinade:
|
|
|
2
spsk.
|
Olie
|
|
2
spsk.
|
Soya
|
|
2
spsk.
|
Sennep
|
|
2
spsk.
|
Honning
|
|
2
tsk.
|
Balsamico
|
|
1/2
stk.
|
Citron
(saften)
|
|
2
fed
|
Hvidløg
knust og finthakket
|
|
1
spsk.
|
Herpes
de Provence
|
|
Fremgangsmåde:
Flæk
kalkunbrystet på langs, lav nogle små snit på overfladen (som hvis et
franskbrød skal i ovnen), bland marinaden og kom i en plastpose sammen
med kødet. Lad det ligge en times tid, vend det ofte og gnid marinaden
godt ind i kødet hver gang det vendes.
Rens grønsagerne og skær dem i mundrette stykke. Svits dem (i flere
omgange) i lidt olie på panden, kom dem i et ovnfast fad, hæld juicen
ved, læg timian og laurbærblade ved, ryst mel og fløde sammen og hæld
over grønsagerne giv det 20 min. i ovnen ved 180°. Efter de 20 min.
blandes grønsagerne lidt og kødet lægges ovenpå med snittene nedad,
hæld marinaden ved også, efter 15 min. vendes kødet så snittene er
opad, og retten skal have 15 min. mere evt. ved 200°
|
Ingredienser:
|
|
Antal personer: 4
|
100 gr.
|
Mel
|
|
1
tsk.
|
Citronskal
(fintrevet usprøjtet)
|
|
1
tsk.
|
Kardemomme
|
|
1/2
tsk.
|
Salt
|
|
3
stk.
|
Æg
|
|
1
spsk.
|
Sukker
|
|
1-2
tsk.
|
Vaniljesukker
|
|
2,5
dl
|
Creme
Fraiche
|
|
0,5
dl.
|
Olie
|
|
75
gr.
|
Smør
|
|
1
ltr.
|
Vaniljeis
|
|
ca.
2 dl.
|
Solbærsyltetøj
|
|
Fremgangsmåde:
Bland mel, den revne citronskal, kardemomme og salt i en skål. Pisk først
æg, sukker og vaniljesukker sammen, derefter creme fraichen, så olien.
Derefter blandes det hele sammen.
Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst en ½ time. Pisk dejen op, gerne flere
gange. Fordel ½ dl dej i en lille, varm pande - ca. 14 cm i diameter. Bag
pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side. Læg dem i et ovnfast
fad med et stykke bagepapir i mellem hver og dæk med alufolie, så de ikke
bliver for tørre. Stil fadet midt i ovnen (ca. 80°). Læg pandekagerne i
fadet efterhånden som de bliver bagt.
Spis
pandekagerne mens de er brandvarme - sammen med is, syltetøj og sukker.
|
|
| |