Forret   182
Print Opskrift i PDF
Tarteletter m. kylling og asparges. 




Se stort  billede: 
klik her
Se flere billeder:  klik her


     

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

ca. 300 gr.

Kylling (inderfilet)

 

1 ds.

Aspargessnitter

 

1 pk.

Tarteletter

 

1 stk.

Bouillonterning

 

1 potte

Persille

 

3 spsk.

Mel

 

30 gr.

Margarine

 

Salt og peber

 

Fremgangsmåde: Skyl kyllingestykkerne og skær dem i tern/skiver på ca. 1 cm. Svits dem let i lidt olie på en pande uden de tager farve. Knus bouillonterningen og kom den i 0,5 ltr. vand, hæld det over kyllingestykkerne, tilsæt også vandet fra aspargesstykkerne. Lad det småsimre i godt 10 min. sæt en trådsigte over en skål skål og sigt kyllingestykkerne fra så suppen havner i skålen og er klar til stuvningen.

 

Smelt margarinen i en lille gryde og rør melet i til det samles. Tilsæt så suppen, lidt ad gangen, under kraftig omrøring, ved ikke for stærk varme. (Gem overskydende suppe) Lad det koge op i godt 1 minut, tilsæt kyllingestykker og asparges, varm det godt igennem og smag til med salt og peber.

 

Lun tarteletterne i ovnen, de må gerne tage lidt farve, server dem med fyld og drys med frisk grofthakket persille på toppen.

  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Hovedret    183
Print Opskrift i PDF
Stegt kalvelever m. bløde løg og champignon


Se stort  billede:  klik her
Se flere billeder:  klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

7-800 gr.

Kalvelever

 
1 kg. Kartofler  
250 gr. Champignon  

4 stk.

Løg (ca. 400 gr.)

 

2 spsk.

Mel

 

1/2 ltr.

Piskefløde

 

1/2 gl.

Perleløg

 
Rødbeder

Eddike, kulør, salt og peber

 

 

Fremgangsmåde: Løgene pilles, halveres og skæres i skiver. Kom lidt olie på panden og smid løgene i. Tag en 1/2 kop vand og 2 tsk. eddike, 1 tsk. salt og 1/4 tsk. peber, ryst det sammen og hæld det over løgene, læg låg på panden, giv løgene 5 min. m. låg, tag så låget af og steg til vandet er fordampet, skru ned til under halv varme, rør jævnligt i løgene til de får en fin lysebrun kulør. Tag dem fra og hold den varme i ovnen ved godt 100°

Rens del og steg champignoner, må gerne tage lidt farve, steg perleløgene med til sidst.

Leveren renses for hinder og skæres i skiver ca. 1 cm. tykke. Bland mel med salt og peber. Vend leveren i heri. Steges på panden i lidt olie, 4-5 minutter på hver side.

Kog panden af med 2 dl. vand (eller resten af bouillonen fra forretten), tilsæt fløden, jævnes om nødvendigt, tilsæt champignon, kulør og smag til med salt og peber, kom leveren i. 
Serveres med de bløde løg ovenpå.

Kartofler renses og koges og serveres til, evt. m. rødbeder som tilbehør.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.