Fremgangsmåde:Skrab/skræl
kartoflerne og skær dem i ca. 5 mm. skiver. Rens gulerødder og skær også i skiver.
Kog begge dele i 5 min. tag af varmen og hæld vandet fra. Riv løget, bland
kartofler gulerødder og løg. Kom det i et ildfast fad. Bland føde med maizena,
muscatnød og hæld det over. Smag til med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200° og lad det stå til det får en let brunlig
farve.
Skær hvidløg i tynde
strimler på langs, stig »små lommer« fordelt rundt i kødet med en spids kniv og
sæt hvidløgssplinterne i. Pisk æg og sennep godt sammen. Smør det på
kalkunbrystet, krydr med Herpes, salt og peber. Lav et »fletåg« af baconen og
læg det ovenpå/rundt om kødet. Lægges i et ovnfast fad, tilsæt hvidvin og
boillon, læg stanniol over og steg i ovnen i 45 min., fjern stanniol og steg
til baconlåget får en pæn farve.
Servering: Skær
kødet i pæne skiver, som lægges på et fad, flødekartofler serveres i fadet.
|