Hovedret   192
Print Opskrift i PDF
Kalkunbryst helstegt m. bacon og flødekartofler


 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

1 stk.

Kalkunbryst ca. 900 gr.

1 fed. Hvidløg (kan udelades)
1 pk. Bacon

2 dl.

Hvidvin

2 dl. Hønseboillon
1 kg. Kartofler

4-6 stk.

Gulerødder

1 stk. Løg
1 tsk. Muscatnød

5 dl.

Piskefløde

1 tsk. Herpes de provenca
1 spsk. Dijon sennep
1 stk. Æg
1 tsk. Maizena

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:Skrab/skræl kartoflerne og skær dem i ca. 5 mm. skiver. Rens gulerødder og skær også i skiver. Kog begge dele i 5 min. tag af varmen og hæld vandet fra. Riv løget, bland kartofler gulerødder og løg. Kom det i et ildfast fad. Bland føde med maizena, muscatnød og hæld det over. Smag til med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200° og lad det stå til det får en let brunlig farve.
Skær hvidløg i tynde strimler på langs, stig »små lommer« fordelt rundt i kødet med en spids kniv og sæt hvidløgssplinterne i. Pisk æg og sennep godt sammen. Smør det på kalkunbrystet, krydr med Herpes, salt og peber. Lav et »fletåg« af baconen og læg det ovenpå/rundt om kødet. Lægges i et ovnfast fad, tilsæt hvidvin og boillon, læg stanniol over og steg i ovnen i 45 min., fjern stanniol og steg til baconlåget får en pæn farve.

Servering:
Skær kødet i pæne skiver, som lægges på et fad, flødekartofler serveres i fadet.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert    191
Print Opskrift i PDF
Marensbund m. frugter og flødeskum



 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk..

Æggehvider 

1 tsk. Eddike 
200 gr. Sukker 

4-6 stk.

Blommer

½ stk..

Fersken (dåse)

½ ds. Små pærer (dåse)
1 tsk. Vaniljesukker

8 stk.

Tvebakker

2,5 dl.

Piskefløde 

1 tsk.

Maizena

 

Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne med en elpisker, skal være meget stive, tilsæt eddike og lidt sukker og pisk videre, tilsæt det sidste sukker og pisk godt igennem. Læg papir på en bageplade og læg marensdejen i en cirkel som en stor tallerken, lav »en kant« yderst og bag midt i ovnen i en times tid ved 125°

Knus tvebakkerne i en plastpose til grov rasp, fordel det på den afkølede kage, skræl æblerne og riv dem groft, fordel dem ovenpå raspen. Tilsæt vaniljesukker i fløden, pisk til skum og læg et godt lag ovenpå de revne æbler. Tag den halve fersken og læg den i midten ovenpå fløden, flæk de små pærer, del blommerne i halve eller både og fordel det lidt fikst undenom solen i midten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbehør    187
Print Opskrift i PDF
Råsyltede agurker m. løg



 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

1

2 stk.

Slangeagurker

2 1 stk. Løg stort eller 2 små
3 15 stk. Peberkorn
4

1/2 stk.

Stjerneanis

5

1 tsk.

Ingefær stødt

6 200 gr. Sukker
7 100 gr. Mørk farin
8

3 dl.

Eddike

9

1,5 dl.

Vand

10 1 tsk. Salt
11 2 stk. Laurbærblade

 

Fremgangsmåde: Flæk agurkerne og fjern de fleste kerner med en teske, skær dem (evt. mandolinjern) i ca. 4-5 mm skiver. Pil og halver løget, er det stort skær halvvejs ned i de halve, (så de største halvringe bliver til 1/4) og skær så i 4-5 mm. skiver.

Tag en lille gryde og kom fra 3 til 11 i den, bring i kog og lad småsimre i 10- 15 min.

Hæld den varme lage gennem et dørslag i en skål. Hæld den siede lage tilbage i gryden og bring i kog. Kom løgskiverne i lagen (og kun løgskiverne og tag gryden af varmen).

Når lagen er lunken hældes lage og løg over agurkerne og er klar efter et par dage.

Opbevares i køleskab. Kan holde sig i flere uger, men så længe holder de næppe.

 

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.