Forret   193
Print Opskrift i PDF
Jordskokkesuppe



 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

Ca. 500 gr..

Jordskokker

1/2 stk. Fennikel
200 gr. Kartofler

1 stk.

Løg

1 ltr. Vand
2 stk. Bouillon terninger (grønsag el. hønse)

1/4 ltr.

Madlavningsfløde

1/2 bdt. Purløg
1/2 ps. Flæskesvær

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:Skrab/skræl grønsagerne og skær dem i ca. 20-30 mm. tern. Kom alle grønsager i en gryde med vandet. Smulr terningerne i og bring i kog, lad det simre ca. 20 min. lad det køle lidt af, og blend med en stavblender til supper bliver jævn. Tilsæt fløden, kog godt igennem og smag til med salt og peber. 
Flæskesværen knuses/skæres til små stykker.
Server i tallerkner, pynt med lidt flæskeværkrummer på den ene halvdel og klip purløg fint til den anden halvdel.
Flutes lunes i ovnen, skæres i skiver og serveres til, evt. med en klat smør.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Hovedret    190
Print Opskrift i PDF
Hvidvinsdampet torskefilet m. hollandaisesauce.




 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk..

Torskefilet á ca. 150 gr. 

1 pk. Bacon
2,5 dl. Hvidvin

1 kg.

Kartofler

8 stk.

Gulerødder hele små (evt flækket)

8 stk. Forårsløg
1 dl. Vand

Salt og peber

Sauce: 

300 gr.

Smør

5 stk.

Æg (kun blommer)

1 stk.

Citron

 

Fremgangsmåde: Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 7-8 min. og lad dem stå i vandet i ca. 8 min., så er de møre. Kog gulerødder og forårsløg i få minutter, gulerødderne må gerne have »lidt bid«. Baconskiverne lægges på en bageplade med bagepapir, de lægges dobbelt og modsat, (så der er en fedtside og en kødside mod hinanden). Steg dem i ovnen til de er gyldenbrune, når de er færdige lægges de på køkkenrulle, så fedtet suges og de bliver mere sprøde. Tag er af vore pander med glaslåg, læg en flad tallerken i den med bunden opad, hæld hvidvin og vand ved, fisk fordeles ovenpå tallerkenen, læg låg på og dampes til fisken er pænt hvid .
Sauce: Del æggene, gem hviden, pas på der ikke kommer blomme i hviden. Kom blommerne i en ret stor skål, Smelt smørret i en lille gryde, gerne med hældetud, ved ikke alt for høj varme, fjern skummet og lad det køle lidt af. Tag en gryde og kom ca. 1/4 ltr. vand i og bring i kog. Skru ned til svag varme og sæt skålen over og pisk i 8 taller og kraftigt, tilsæt saften fra citronen og når blommerne begynder at tykne, tilsættes det flydende smør først lidt ad gangen og eftrerhånden mere, pisk hele tiden meget kraftgt og husk det må ikke koge (så skiller det), mærk med en lillefinger hvor varmt det er. Sovsen laves lige før der serveres, da den ikke kan opvarmes igen. Smages til med salt og peber.
Servering: Anret på opvarmede tallerkner, først fisk, så en baconskive ovenpå, de hele gulerødder og forårsløg arrangeres lidt pænt, kartofler og sauce i skåle for sig.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagværk    194
Print Opskrift i PDF
Kokosmakroner




 Se stort billede:  klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

5 stk.

Æggehvider

1 tsk. Eddike
200 gr. Sukker el. flormelis
100 gr. Kokosmel
1 tsk. Vaniljesukker

Fremgangsmåde: Har du æggehvider i overskud, så bag lidt kokosmakroner af dem.
Pisk æggehviderne godt, tilsæt eddike, sukker lidt ad gangen og når det hele er i tilsættes kokosmel. Nogle bruger meget mere kokosmel, men så tager de for lang tid at tygge. Men det er jo en smags sag.
Forvarm ovnen til 175
°. Dejen sættes i små klatter (med 2 teskeer) på en bageplade med bagepapir og bages til de får en flot lysebrun farve.

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.