Fremgangsmåde:Rens porrerne, skær det groveste af det grønne fra
og skær dem i 1-2 skiver, skyl dem godt, især de grønne stykker, der kan sidde lidt sand i
dem. Rens gulerødder, behøver ikke skrælles hvis det er vaskede gulerødder,
skær dem i 1 cm. skiver, pil løgene og skær i tynde både. Kom de 3 ting i en
lille gryde med vand, bring i kog og lad det simre i 5-10 min., sluk for gryden
og lad den stå og køle lidt af. Kom grønsagerne i et dørslag og lad dem dryppe
godt af, (gem noget af kogevandet til farsen).
Riv løget groft, bland fars med
løg, æg, mælk, mel, rasp og krydderier og rør det godt sammen juster
konsistensen med det gemte kogevand fra grønsagerne, så farsen får en tilpas lind
konsistens.Smør et ildfast fad med
fedtstof, fordel halvdelen af farsen i bunden af fadet, læg de kogte grøn-sager
ovenpå, rens peberen og skær den i 5-6 mm tern og drys ovenpå, bred så resten
af farsen onenpå, drys med raspen, skær bacon i 1 cm. skiver, fjern skindet, derpå i 1 cm. strimler og til sidst i 1 cm.
terninger og læg dem ovenpå raspen, sættes i ovnen ved 175° i ca. 1 time.
Kartoflerne renses, evt.
koges med skræl og pilles.
Kom mælken i en lille gryde,
tilsæt 2 breve pebersauce under kraftig omrøring, bring det i kog og lad det
småkoge i 1 minuts tid, (rør hele tiden) og saucen er færdig til servering.
|