Fremgangsmåde:
Rist brødskiverne og lad den køle af, brug sennep som »smør« og lav en
pæn ring af mayonnaisen, som lim til salatbladet, skær skinkeskiverne i
strimler, ca. 5-10 mm. på tværs. Fordel strimlerne ovenpå salatbladet,
lav »en rede« i midten til ægget og fordel aspar-gessnitter rundt om ægget. Tag en 3 ltr. gryde, kom ca. 2 ltr. vand, 2 tsk. salt og en
kop eddike i og bring i kog, skru ned for varmen til ca. 2. Tag en kop, kom en tsk. eddike i
og slå et æg ud i den. Tag en gryde-ske og rør kraftigt rundt i vandet, så det bliver et »hul« i
midten, hæld forsigtigt ægget ned i hullet, saml ægget lidt med grydeskeen, hvis det er
nødvendigt. Hav en skål med koldt vand klar, og når ægget
har fået 3 min. tages det op med en hulske og lægges i vandet, (for at stoppe kogeriet). Gør det samme med de resterende æg.
|