Fremgangsmåde:Start med at skrælle kartofler og
selleri, rens gulerødder, skær alle 3 ting i mindre stykker, (brug evt.
mandolinjern og skær i pommes frites strimler), kom det hele i en gryde, hæld
vand ved så det lige dækker, tilsæt 1-2 tsk. salt og kog til alt er godt mørt.
Hæld vandet fra (gem lidt af vandet). Smid smør og fløde i og mos godt. Lad det
køle af til håndvarm og rør så æggeblommer og muskatnød i.
Pisk æggehvider og vend dem forsigtigt i til sidst. Smag til med salt og peber. Smør et
ildfast fad med fedtstof, kom mosen i og bag i ovnen ved 175° til mosen får en
pæn brunlig farve.
Rens champignon og skær dem i kvarte, (er de store i lidt mindre
stykker). Steg bacontern i en gryde til de tager farve, tag dem op med en
hulske, steg champignon i fedtet, tag også dem op, steg det grofthakkede løg og
hvidløg og tag også dem op. Bun kyllingetern i gryden, kom toma-ter, bouillon
og fløde i og lad det simre, kom bacon, champignon og løg i. Rens peberen,
fjern stok og kerner, skær i strimler på ca. 5 x 30 mm og kom i gryden. Lad det
hele småsimre i ca. 30 min., er det for tyndt, tag lidt af væden fra og bland
2-3 tsk. maizena i en sovsejævner, hæld i og kog op. Ser det for kedeligt ud,
juster med nogle dråber kulør.
|