Hovedret   199
Print Opskrift i PDF
Gryderet m. kylling/bacon og mos.Se stort billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

Antal personer: 4

450 gr.

Kyllingfilet i tern

150 gr. Bacon i tern
250 gr. Champignon

1 stk.

Peber rød

1/4 ltr.

Madlavningsfløde

2 dl. Bouillon hønse
1 stk. Løg stort eller 2 mindre

1-2 fed

Hvidløg

1 ds. Tomater hakkede
Margarine/olie til stegning
Mos: 
500 gr. Kartofler

4 stk.

Gulerødder

1/4 stk.

Selleri

100 gr. Smør
2,5 dl. Piskefløde
1 tsk. Muakatnød stødt
3 stk. Æg
1 tsk. Salt + friskværnet peber

 

Fremgangsmåde:Start med at skrælle kartofler og selleri, rens gulerødder, skær alle 3 ting i mindre stykker, (brug evt. mandolinjern og skær i pommes frites strimler), kom det hele i en gryde, hæld vand ved så det lige dækker, tilsæt 1-2 tsk. salt og kog til alt er godt mørt. Hæld vandet fra (gem lidt af vandet). Smid smør og fløde i og mos godt. Lad det køle af til håndvarm og rør så æggeblommer og muskatnød i. Pisk æggehvider og vend dem forsigtigt i til sidst. Smag til med salt og peber. Smør et ildfast fad med fedtstof, kom mosen i og bag i ovnen ved 175° til mosen får en pæn brunlig farve.

Rens champignon og skær dem i kvarte, (er de store i lidt mindre stykker). Steg bacontern i en gryde til de tager farve, tag dem op med en hulske, steg champignon i fedtet, tag også dem op, steg det grofthakkede løg og hvidløg og tag også dem op. Bun kyllingetern i gryden, kom toma-ter, bouillon og fløde i og lad det simre, kom bacon, champignon og løg i. Rens peberen, fjern stok og kerner, skær i strimler på ca. 5 x 30 mm og kom i gryden. Lad det hele småsimre i ca. 30 min., er det for tyndt, tag lidt af væden fra og bland 2-3 tsk. maizena i en sovsejævner, hæld i og kog op. Ser det for kedeligt ud, juster med nogle dråber kulør.

 

        

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Dessert    200
Print Opskrift i PDF
Pærer belle Hélène


Se stort billede: klik her
Se flere billeder: klik her

 

Ingredienser: 

 

Antal personer: 4

4 stk.

Pærer gerne store og ikke for modne

8 dl. Vand
2 dl. Sukker

1 stg.

Vanilje

½ stk. Citron saften
1-2 spsk. Mælk

Chokoladesauce: 

½ dl.

Piskefløde

100 gr. Chokolade mørk
25 gr. Pomeransskal
½ dl. Vand

Desuden: 

½ ltr. Vanilje eller nougatis

2 dl.

Piskefløde

Fremgangsmåde: Skræl pærerne, halver dem så stilken sidder på den ene halvdel, fjern kernehus. Flæk vaniljestangen og skrab kornene godt af, (bland med en tsk. sukker). Bring vand, sukker, vaniljekorn og stangen, samt citronsaften i kog. Lad det simre et par minutter og kom de halve pærer i lagen. Lad dem småsnurre til de er næsten møre, kog ikke for meget, for så får du grød ud af det. Når de er næsten møre, sluk for varmen, tag gryden af pladen og lad pærerne køle af i lagen.

Hak chokoladen, kog fløde og vand op. Kom chokoladen og den finthakkede pomeransskal i og sluk for varmen. Rør i det til chokoladen er smeltet. Chokoladesaucen skal serveres lun.

Pisk fløden til skum, tag pærerne op af lagen. Anret på en isassiet med en skive is, ½ pære ovenpå, pæren med stilk sættes ved siden med stilken opad, hæld  chokoladesaucen over og pynt med en klat flødeskum.

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til arkiv     Til top   Til opskriftindex

Vil du vide mere? Så spørg Bent 9740-3560 eller Mogens 9742-4767.